Jari Sillanpää homoseksuaalisuutensa paljastamisesta: "Olisi vienyt fokuksen laulajan hommasta"

22.10.2014 13:00 - Emma Ylistalo

Jari Sillanpää on ollut avoin seksuaalisuudestaan, mutta sen ei ole haluttu antaa viedä huomiota musiikista pois.

Jari Sillanpää puhui jo uransa alkuaikoina seksuaalisuudestaan avoimesti, mutta sitä ei haluttu nostaa otsikoihin.

- Se on jännä, että joku muu on arvioinut sen, että tämä yhteiskunta ei ole valmis ottamaan vastaan laulajaa Ruotsista, joka on homo, Sillanpää kertoi Iskelmälle.

Artisti muistaa ensimmäisen haastattelunsa tangokuninkaan tittelin nappaamisen jälkeen. Sillanpää kertoi seksuaalisuudestaan ensimmäistä kertaa julkisuuteen, mutta sitä ei haluttu painaa lehteen. Jälkikäteen ajateltuna mies toteaa, että muut ovat silloin olleet häntä viisaampia.

-  He olivat ihan oikeassa siinä, että se olisi vienyt kaiken fokuksen laulajan hommasta, siitä tangovoitosta ja kaikesta. Siinä olisi sitten vaan luukutettu sitä tietoa, että tämä laulaja joka voitti tangokuninkuuden, hän on homo! Se olisi ollut pääjuttu, joten kyllä mä ymmärrän sen. He tekivät viisaasti, artisti muisteli.

Sillanpää lähti juttuun mukaan, eikä suuremmin puhunut yksityiselämästään. Mitään ei kuitenkaan salailtu, vaan mies halusi olla aidosti oma itsensä fanien edessä.

- Se riittää, että mä olen sitä mitä olen sille yleisölle livenä. Enhän mä siellä peitellyt, mullahan oli kundikaveri mukana keikoilla ja nehän osti sillekin lahjoja. Meillä ei ole ikinä ollut mitään hys hys, että nyt piilotellaan mitään. Mutta lehdistössä tai mediassa me ei puhuttu siitä.

Sama linja on pitänyt tähän päivään saakka ja mies arvostaa ystäviensä yksityisyyttä.

- Enkä mä nyttenkään halua hirveesti puhua ja oikeasti mun ystävät ei halua julkisuuteen ollenkaan.

 

 

Jari Sillanpään eräs kappale muistuttaa häntä entisestä miesrakkaasta. Lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat