Jari Sillanpään Muuri-kappale on vähemmistöjen asialla: "Tuli mieleen Venäjän uusi homolaki"

06.11.2014 10:00 - Elina Jokela

Sillanpään uudelta albumilta löytyy kappale, joka kertoo vähemmistöistä. Mies kuvailee biisiä mahtipontiseksi kappaleeksi, josta tulee mieleen Venäjän uusi homolaki.  

Jari Sillanpään syyskuussa julkaistulta Rakkaudella merkitty mies -albumilta löytyy koskettava biisi vähemmistöistä. Muuri -kappaleen on kirjoittanut Vain elämää -ohjelmastakin tuttu Paula Vesala.

- Se on aivan ihana. Kun mä sain sen biisin, niin se oli aivan, että vau, Jari huokaisee.

- Ensinnäkin sen biisin suuruus musiikillisesti - sehän on mahtipontinen. Sitten rupesin kuuntelemaan sanoja, että mistä muurista tää tyttö laulaa. Tajusin, että se on Paula Vesala, joka laulaa mulle.

- Savu osuu silmiin ja muurit pitää kaataa. Mulle tuli heti mieleen Venäjän uusi homolaki. Ei pelkästään homoseksuaalit, vaan muutkin vähemmistöt. Vähemmistöjen taistelu tässä yhteiskunnassa. Se oli mulla päässä heti, kun kuulin pintapuolisesti tämän biisin.

Jari tykästyi kappaleeseen niin suuresti, että laittoi Paulalle viestiä kysyen, mistä tämä on saanut idean kappaleen sanoitukseen. Paula Vesala kertoo biisissä vähemmistöjen tulosta, noususta ja taistelusta.

- Se meni oikein mun ajatusten kanssa. Jokainen voi ottaa sen ihan, miten haluaa.
Ei oo mitenkään niin selkeää, että mistä tässä on kysymys.

 

Jari Sillanpää kertoo ex-rakkaastaan Sinä ansaitset kultaa -kappaleessa. Lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat