Johanna Kurkelan tuore kappale sai inspiraationsa 90-luvulta: "Pulssi nousee!"

02.12.2014 13:45 - Anna Hopi

Johanna Kurkelan Ei panikoida -kappale on oodi 90-luvulle. Siihen on otettu inspiraatiota parhaista ysärihiteistä.

Lukuun ottamatta vuoden takaista joululevyään Johanna Kurkela on ollut oman musiikkinsa suhteen kaksi vuotta hiljaa. Tähti julkaisee ensi keväänä uuden levyn, ja siitä ensisikermiä on 28. marraskuuta julkaistu Ei panikoida -single.

- Sieltä 90-luvulta se juttu lähti. Tuottajan Reunamäen Jurekin kanssa muisteltiin yhdessä sellaisia 90-luvun kovia poppibändejä ja löydettiin yhteinen intohimo. Tai onko se luuranko kaapissa... Oltiin jutusteltu ilta ja seuraavana aamuna kun keitettiin kahvia, Jurek ja Aku Rannila kävivät pianon ääreen ja syntyi melodia, kertoi Johanna Kurkela.

- Musta tässä on mahtava teksti. Itsessä kolahtaa tuo juttu, tunnistan itsessäni välillä sen, että pulssi nousee. Tuntuu, että biisi kuvastaa koko levyntekoprosessia. On ollut rento meininki, ei olla paljon huolittu. On annettu sydämen kertoa ja inspiraation viedä. Peilailee varmaan meidän matkaa, joka on vielä käynnissä. Toivottavasti meillä on valmiina kokopitkä levy ensi keväänä.

Ei panikoida -kappale on aiempaa vauhdikkaampaa ja menevämpää Kurkelaa. Laulun kirjoittajat ovat suomalaisen popin kermaa. Teksti on Saara Törmän, sävellys monien hittien tekijän Aku Rannilan ja muun muassa Lohtu-laulun tuottajan Jurekin.

Johanna Kurkela tunnetaan herkistä kappaleistaan. Tähti kertoi äskettäin musiikin voimasta, kuinka se voi antaa purkautumiskanavan niille tunteille, joita ei muuten voi purkaa. Lue lisää täältä.

 

Kilpailut

Uusimmat