Jonne Aaronin oma perinne iskelmäklassikosta: "Olen Liimatainen"

03.07.2015 13:52 - Emma Ylistalo

Jonne Aaronille tulvii lauluja mieleen, kun häneltä kysytään Suomen historian parasta iskelmää. Ensimmäisenä nousee esille kappale omin sanoin höystettynä.

- Oisko se Kari Tapion Olen suomalainen, minä laulan sen aina Olen Liimatainen.

Iskelmän tiedossa on, että kappaleesta kuullaan usein tämä versio karaokessa veljesten laulamana. Musiikin parissa kasvanut artisti rauhoittuu iskelmää kuunnellessa.

- Minusta voisi kuvitella, että minä kuuntelen kaikenlaista rokkia ja kuuntelen kyllä kaikennäköistä musiikkia, mutta kyllä minä parhaiten rentoudun, jos kuuntelen vaikka Topi Sorsakoskea, artisti lisää.

- Minä vain rakastan sitä perinteistä suomalaista iskelmää. Ajatellaan, että kun lapsi on vanhempiensa kanssa, niin kyllähän sitä ottaa sen mallin niiltä vanhemmilta. Minä olen kasvanut sen musiikin parissa, niin se jää väkisinkin, se on äidinmaidossa aina ollut.

Kari Tapion kappale Olen suomalainen löytyy samannimiseltä albumilta, joka julkaistiin vuonna 1983. Kappaleen alkuperäisversio on Raul Reimanin sanoittama L'italiano ja sen esitti aikanaan Salvatore "Toto" Cutugno. Kuuntele kappale alta.

 

Kilpailut

Uusimmat