Juha Tapio oli Iskelmä Gaalan kuningas!

12.02.2016 21:50 - Anna Hopi

Suomalaisten suursuosikki nousi kaikkien aikojen menestyneimmäksi artistiksi Iskelmä Gaalassa.

Juha Tapion Sinun vuorosi loistaa äänestettiin  Iskelmän vuosiäänestyksessä vuoden parhaaksi kappaleeksi. Vuoden iskelmän lisäksi Juha Tapio kävi pokkaamassa vuoden miesartisti- ja vuoden albumi –palkinnot. 

Juha Tapio nousi kaikkien aikojen gaalatilaston ylivoimaiseksi ykköseksi. Hänet on palkittu Iskelmä Gaalassa nyt kymmenen kertaa ja on gaalahistorian ylivoimaisesti menestynein artisti. Vuosi 2008 oli Juha Tapiolle todellinen huippuvuosi ja viimeistään tuolloin hän nousi todelliseksi koko kansan suosikiksi vuoden iskelmällä Kaksi puuta. Samana vuonna hänet palkittiin myös vuoden myydyimmästä albumista, vuoden miesartistina ja vuoden albumista. Tämän jälkeen Tapio on palkittu vuoden albumista (Hyvä voittaa, 2011), vuoden miesartistina (2013) sekä näiden lisäksi hänelle myönnettiin vuonna 2014 raadin valitsema Pro iskelmä –palkinto.

 

Vuoden naisartistiksi äänestettiin Ingrid –levyn viime syksynä julkaissut Johanna Kurkela. Vuoden yhtye –tittelin nappasi  jo 17 vuotta uurastanut, aina nuorekas, Neljänsuora.  Vuoden viihdyttäjä –palkinnon sai viime syksynä täydellä olympiastadionilla 50-vuotisjuhliaan jättikonsertin merkeissä viettänyt Jari Sillanpää ja tulokkaana palkittiin Elias Kaskinen ja Päivän sankarit.

 

Vuoden viihdyttäjä-sarjaa lukuun ottamatta ehdokkuudet pohjautuivat vuoden 2015 albumi- tai singlejulkaisuihin. Viihdyttäjä-sarjassa äänestettiin sellaista yhtyettä tai artistia, joka on tehnyt vaikutuksen esiintymisillään viime vuoden aikana.

 

Pro Iskelmä -tunnustuspalkinto myönnettiin tänä vuonna säveltäjä-muusikko Petri Somerille. Perusteluissa korostettiin Somerin ehtymätöntä hittivainua, joka on tuottanut huippuiskelmiä tasaiseen tahtiin jo lähes kymmenen vuoden ajan.  

 

”Hän on iskelmämusiikin Pelle Peloton, joka ei pelkää rikkoa raja-aitoja. Hän on tuonut iskelmäkentälle tuoretta näkemystä ja uusia tuulia, joilla on ollut suuri merkitys monen artistin kuten Yön, Suvi Teräsniskan ja Jari Sillanpään menestystarinassa. Hänen kappaleensa on voittanut Iskelmä Gaalassa vuoden iskelmä -palkinnon kahtena vuonna peräkkäin (Suvi Teräsniskan Täydellinen elämä, Jari Sillanpään Sinä ansaitset kultaa). Kansa rakastaa näitä lauluja. Mies hittien takana ansaitsee kultaa, toteaa Iskelmä-radion toimituksesta koostunut raati perusteluissaan. 

 

Pro Iskelmä myönnetään henkilölle, yhteisölle tai muulle taholle, joka on omalla työllään merkittävästi edistänyt kotimaista iskelmä- ja kevyen musiikin kulttuuria 2000-luvulla.

 

Iskelmän kotisivuilla käydyssä vuosiäänestyksessä oli 30 000 osallistujaa.

 

Vuoden iskelmä:

 

Juha Tapio – Sinun vuorosi loistaa (säv./san. Juha Tapio, sov. Eppu Kosonen, Kalle Torniainen, Ako Kiiski, Tommi Viksten, Janne Kasurinen)

 

Vuoden naisartisti:

 

Johanna Kurkela

 

Vuoden miesartisti:

 

Juha Tapio

 

Vuoden yhtye:

 

Neljänsuora

 

Vuoden albumi:

 

Juha Tapio ’Sinun vuorosi loistaa’

 

Vuoden tulokas:

 

Elias Kaskinen & Päivän sankarit

 

Vuoden viihdyttäjä:

 

Jari Sillanpää

 

Pro iskelmä –palkinto:

 

säveltäjä, muusikko Petri Somer

 

Kilpailut

Uusimmat