Juha Tapio on Vuoden miesartisti: "On hienoa tulla noteeratuksi!"

12.02.2016 19:30 - Anna Hopi

Sinun vuorosi loistaa -levyn suosio teki Juha Tapiosta vuoden halutuimman miesartistin.

Juha Tapio on Iskelmän kuulijoille tuttu artisti, joka tekee vuodesta toiseen yleisölle rakkaita kappaleita. Mies on kotimaisen musiikin vankka kivijalka, jonka ensilevytyksestä on aikaa 17 vuotta. Tuulen valtakunta oli koskettavaa gospel-musiikkia, mutta vuonna 2003 julkaistu maallisempaa popmusiikkia edustava Mitä silmät ei nää toi Tapion musiikin suuremman yleisön tietoisuuteen.

Miehen matka on kulkenut läpi satojen keikkapaikkojen ja hän on julkaissut uransa aikana kymmenen albumia, jotka sisältävät hittejä toisensa perään. Kokoelma-albumeita Juhalta on ilmestynty kolme kappaletta. Mies on voittanut aiemmin kuusi palkintoa Iskelmä Gaalassa ja tämän vuotinen Vuoden miesartistin pysti on hänelle seitsemäs pysti laatuaan.

Juha Tapiota koko elämänsä ihaillut juontaja Anna-Mari Raaska sai jakaa palkinnon suosikilleen yhdessä kirjailija ja mediapersoona Roman Schatzin kanssa.

Juha Tapio otti palkinnon nöyrin sydämin vastaan ja viittasi puheessaan Vuoden tulokas -palkinnon voittaneeseen Elias Kaskiseen.

- Kiitos. Voin sanoa Eliakselle, kun se ajaa kohti Lahtea. Hän sanoi, että tuntuu uskomattomalta voittaa ensi kertaa palkinto. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun voitan tämän palkinnon. Hänellä on kuitenkin radio auki, kun hän on niin mehuissaan. Elias, haluan sanoa, että kun olet tässä tilanteessa, niin palkinnon saaminen tuntuu kerta kerran jälkeen paremmalta, kertoi mies.

- Kiitos äänestäjille. Kiitos Iskelmälle, että teette tätä gaalaa. Suomessa tehdään paljon hienoa musiikkia. On hienoa tulla noteeratuksi tässä porukassa.

Kuuntele alta Sinun vuorosi loistaa -levy.

Kilpailut

Uusimmat