Juha Tapio voitti Pro Iskelmä -palkinnon: "Iloja ja suruja lauluiksi!"

16.02.2015 19:31 - Anna Hopi

Mies ja kitara - siinä on ollut Juha Tapion menestyksen resepti jo vuodesta 1999.

Gospel-artistina aloittanut tähti tuli koko kansan tietoisuuteen vuonna 2003 Mitä silmät ei nää -levyllään. Läpimurtoalbumi myi kultaa, kuten myös vuonna 2005 ilmestynyt Ohikiitävää. Juha Tapiolta on ilmestynyt kunnioitettavat yhdeksän kappaletta, joista viimeisin on vuonna 2013 julkaistu Lapislatsulia.

41-vuotias mies voitti Iskelmä Gaalassa Pro Iskelmä -palkinnon, koska hän edustaa nykyiskelmää parhaimmillaan. Tapion arjenmakuiset ja toivoa täynnä olevat laulut ovat puhaltaneet raikkaita tuulia Iskelmään jo 10 vuoden ajan. Ne ovat osa kansakunnan yhteistä muistia.

- Hienoja, tämä Iskelmän porukka. Ne tulee yleensä sanomaan, että nyt voitat. Yhtäkkiä huomaan, että Timo tulee kuvaamaan mua kännykkäkameran kanssa, kun kuuntelen alustusta, enkä tajua, kenestä puhutaan. Olen rämpytellyt ilojani ja surujani lauluiksi, on kiva että se kiinnostaa. Se on iso palkinto, kommentoi Juhat Tapio voittoaan.

Juha Tapion huikeimpiin hitteihin lukeutuvat Mitä silmät ei nää, Ohikiitävää, Kelpaat kelle vaan, Kaksi puuta, Sitkeä sydän, TSNEH, Meillä on aikaa ja Aito rakkaus. Vuoden pimeimpään hetkeen mies julkaisi vuoden 2014 lopulla aurinkoisen Cobacabana ja Ipanema -kappaleen. Vain elämää -sarjassa miehen uraan paneuduttiin syvemmällä otteella ja hän näytti kyntensä toisten artistien tuotannon tulkkina.

Kilpailut

Uusimmat