Kirpaiseeko ero vielä? Opettele hautaamaan vanha suhde

07.10.2015 09:35 - Reija Saarinen

Uuteen suhteeseen ei kannata kiirehtiä sydämen särkymisen jälkeen.

Ero ei ole koskaan helppo asia. Siitä pääsee kuitenkin yli, kunhan antaa itselleen aikaa surra.

 

1. Anna itsellesi aikaa käsitellä tunteitasi. Ymmärrä, että eroon kuuluvat tunteet kuten ikävä ja suru. Anna niiden tulla ja käsittele ne rauhassa. Yritä kuitenkin asettaa itsellesi jonkinlainen takaraja, jotta et jämähdä surumaailmaan liian pitkäksi aikaa.

2. Hautaa vanha suhde. Tee se yksin tai rakkaiden ystävien seurassa. Sano ääneen asiat, jotka sinua vaivaavat ja heitä samalla hautaan suhteeseen liittyviä asioita, kuten koruja ja valokuvia. Tämän jälkeen, suuntaa kohti tulevaa.

3. Ota ohjat omiin käsiisi ja opettele nauttimaan itsetyydytyksestä. Näin ymmärrät sen, että parisuhde ei ole ainut keino seksihalujen tyydyttämiseen, etkä tarvitse siihen ketään muuta kuin itseäsi. Kokeile myös jotain uutta kuten pornon katselua tai seksileluja. Tai tee niitä juttuja, joita et suhteessa tehnyt.

4. Nauti yksinäisistä hetkistä ja tee asioita, joita teit myös ennen suhdetta. Katso lempisarjojasi, näe ystäviäsi ja värjää hiuksesi vaikka shokkivärillä.

5. Tee elämässäsi inventaario. Mieti mitä elämältä todella tahdot ja tee suunnitelmia niiden saavuttamiseksi. Älä murehdi sitä mitä olet menettänyt, vaan ajattele kaikkea sitä mitä edessäsi vielä on. Kulman takana kun saattaa olla jotain järjettömän upeaa.

6. Nauti sinkkuudestasi tarpeeksi pitkään. Älä ryntää heti laastarisuhteeseen, vaan anna itsellesi aikaa. Kun sinusta ei enää tunnu pahalta viettää yksinäisiä viikonloppuja, olet valmis deittailun aloittamiseen.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat