Koirilla on 9 persoonatyyppiä - onko sinun lemmikkisi hurmuri vai hallitsija?

24.05.2015 16:23 - Rea Tallgren

Koiria on erilaisia kuten omistajiakin. Millaisia luonteenpiirteitä sinun karvaturrillasi on?

Uudenlainen nettisivu sisältää 20 testiä, joilla koiran älykkyyttä ja luonteenpiirteitä saa testattua. Testeissä selvitetään muun muassa, kuinka hyvä muisti koiralla on, kuinka hyvin se kommunikoi ja kuinka empaattinen se on.

Daily Mailin mukaan testi jakaa koirat yhdeksään erilaiseen tyyppiin sen ongelmanratkaisukyvyn ja luonteenpiirteiden mukaan. Katso, mikä alla olevista tyypeistä kuulostaa eniten sinun hauvaltasi.

Hurmuri:

Hurmureilla on poikkeuksellisen hyvät sosiaaliset taidot. Ne osaavat lukea omistajaansa kuin avointa kirjaa. Jos hurmurit pitää kiireisenä, ne käyttäytyvät hyvin. Tylsistyneenä ne saattavat käyttää nokkeluuttaan ilkitöihin.

Ässä:

Ässät ovat ongelmanratkaisijoita. Ne tulevat toimeen kaikkien kanssa ja ovat hyviä lähes kaikessa, mihin ryhtyvät. Ne myös osaavat kietoa omistajansa pauloihinsa, ja saavat tuhmuudetkin anteeksi katsomalla omistajiaan vetoavasti. Ne siis luottavat älykkyyden sijaan ulkonäköönsä.

Einstein:

Nämä koirat selviävät kaikenlaisista haasteista, joita niille annetaan. Ne osaavat etsiä piilotetut tavarat ja pystyvät tunnistamaan tavaroita nimien perusteella. Harva tehtävä on näille koirille liian vaikea. Toisaalta, kuten monet muutkin nerot, nämä koirat saattavat olla sosiaalisesti kyvyttömiä.

Protokoira:

Protokoirat ovat spontaaneja karvaturreja, jotka luovat helposti syviäkin suhteita ihmisiin ja toisiin koiriin. Protokoirat ovat mainioita perheen ensimmäiseksi koiraksi, sillä ne ovat joustavia, hyväkäytöksisiä ja fiksuja. Protokoirat osaavat ratkaista ongelmia myös omillaan, mutta ovat tarpeeksi fiksuja pyytääkseen apua myös omistajiltaan.

Hallitsija:

Hallitsijat eivät ole kovinkaan itsenäisiä, mitä tulee esimerkiksi ongelmatilanteisiin. Ei pidä kuitenkaan luulla, etteivät ne olisi älykkäitä. Niillä on omanlaisensa strategia, jonka avulla ne saavat ihmiset laumassaan tekemään, mitä ne itse tahtovat.

Renesanssikoira: 

Renesanssikoirat ovat luottamuksen perikuvia. Ne pärjäävät hyvin kaikessa, mihin ryhtyvät ja ovat valmiita tekemään mitä tahansa omistajansa eteen. Renesanssikoirat ovat tarpeeksi fiksuja viihdyttämään niin itse itseään kuin myös omistajiaan.

Pilvibongari:

Pilvibongareilla on usein aivan omanlainen ajatusmaailmansa ja usein omistajat erehtyvätkin pitämään kyseisiä yksilöitä hönöinä tai vähän tyhminäkin. Näin ei kuitenkaan ole. Pilvibongarit kun ovat omanlaisiaan neroja: Ne eivät niinkään välitä siitä, mitä omistaja pyytää ja toivoo, vaan toteuttavat omia villejäkin halujaan. Omistajien kannattaisi ottaa näistä koirista oppia siinä, miten ajatella laajemmin.

Yksinäinen susi:

Yksinäiset sudet eivät halua tai arvosta omistajiensa apua. Kun ne ovat kipeänä, ne eivät näytä sitä, sillä heikkous koituu luonnossa villikoirien kohtaloksi. Myös jos ne eivät tiedä, miten selvitä jostakin tehtävästä, ne yrittävät loputtomiin, eivätkä hae omistajaansa apuun.

Ekspertti:

Ekspertti-koirilla on todella hyvä muisti. Ne selviävät lähes tilanteesta kuin tilanteesta nokkeluutensa avulla, eikä niiden tarvitse turvautua söpöön ulkonäköön menestyäkseen. Ekspertti on sen verran fiksu tapaus, ettei se ole kovinkaan riippuvainen omistajastaan, ainakin mitä tulee arkiseen elämään ja sen haasteisiin.


Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat