Kyläkauppias tilitti yrittäjäuransa rankoista hetkistä: "Käytin kaikkea, mitä apteekista sai"

29.10.2014 21:00 - Elina Jokela

Yrityksen avajaiset olivat hitti, mutta sitten tuli lama ja siitä seurasi alamäki. Sampo Kaulanen kertoi Taivas+Helvetti 2 -kirjassa yrittäjyyden rankimmasta hetkestä ja siitä seuranneesta lääkekierteestä.

Kauppias Sampo Kaulanen pyörittää maailman suurinta K-markettia Ylläksellä. Miehen kauppiasura ei ongelmitta lähtenyt käyntiin, sillä kauppa laajennettiin lama-aikaan. Avajaiset olivat hitti, mutta sitten kaatuivat finanssimarkkinat. Kaulanen kertoo Taivas+Helvetti 2-kirjassa elämänsä rankimmasta ajasta sekä pahasta lääkekoukustaan.

- Rankin hetki sijoittui siihen, kun mä sain kauppiasnatsat. Me rakennettiin silloin iso laajennus Ylläkselle ja tehtiin kokonaan uusi kauppa. Se sattui lama-aikaan vuonna 2008. Kun kauppa aukaistiin, niin kustannusarvio oli silloin 10 miljoonaa euroa, Kaulanen muistelee.

Laajennus maksoi loppujen lopuksi 13,5 miljoonaa euroa, eli budjetti paisui reippaasti yli. 3,5 miljoonaa euroa piti saada kasaan ilman, että oli antaa takuita.

- Kolme viikkoa sen jälkeen, kun oli avajaiset ollut, niin kaatu koko finanssimarkkinat. Siitä lähti lama käyntiin ja kylläpä oli aikalailla vitsit vähissä. Se on kaikista rankin ja tummin aika. En muista niistä päivistä oikein mitään. Aloin silloin käyttämään kaikkia unilääkkeitä, psykoosilääkkeitä ja rauhoittavia. Käytin kaikkea, mitä apteekista sai.

 

Sampo Kaulasen vaimo teki näpäytyksen kauppiaalle, lue avioparin somelomasta täältä!

Kilpailut

Uusimmat