Leveäkasvoinen on aggressiivinen? Tutkimus paljastaa yllättäviä asioita persoonallisuudestasi

23.10.2014 21:22 - Anna Hopi

Vanhan toteaman mukaan kirjaa ei kannata arvostella kannen perusteella. Tuoreen tutkimuksen mukaan kasvonpiirteet kuitenkin paljastavat enemmän luonteestasi kuin arvaisikaan.

Ulkonäön perusteella ei saa tuomita ketään. Näin monille opetetaan lapsesta lähtien. Kasvojenpiirteistä voi kuitenkin saada tietää yllättäviä asioita henkilön luonteesta, väittää tuore brittitutkimus.

Eivätkä oletukset luonteesta ulkonäön perusteella käänny ainakaan suuret kasvonpiirteet omaavien ihmisten eduksi. Tutkijoiden mukaan sekä miehet että naiset, joiden kasvot ovat tavanomaista leveämmät, ovat muita dominoivempia ja aggressiivisempia niin fyysisesti kuin verbaalisesti.

- He, keiden kasvojen korkeuden ja leveyden suhde on suurempi, tulevat todennäköisemmin aggressiivisiksi kuin he, keillä sama suhde on pienempi, sanoo tutkija Carmen Lefevre.

Syyksi tutkijat arvelevat leveäkasvoisille ihmisille ominaista suurempaa testosteronitasoa. Kyseinen hormoni liitetään myös aggressiivisuuteen. Lisäksi syy voi löytyä muita jykevempien poskiluiden evoluution aikaansaamista eduista. Ne nimittäin kestävät nyrkiniskuja muita paremmin.

Lähde: Daily Mail



Minä vuodenaikana synnyit? Se saattaa kertoa jotain olennaista luonteestasi. Lue lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat