Matti ja Teppo rankoista vuosista: "Onneksi selvisimme 80-luvusta!"

03.07.2015 13:59 - Anna Hopi

Suosionsa huipulla turkulaisella veljeskaksikolla meni lujaa.

Matin ja Tepon ura on kestänyt 45 vuoden ajan - ja menestystä tulee edelleen. Iskelmäfestivaaleilla veljekset muistelivat elämänsä rankinta aikakautta.

- 80-luku oli meille raskasta aikaa. Meillä oli aikamoista haipakkaa. Omat firmat molemmilla ja tehtiin hillittömästi keikkaa. Periaatteessa monestikin olimme aikamoisessa uupumustilassa. Joku kaveri soitti palaverin pystyyn, hoidimme tärkeät asiat nippanappa. Onneksi selvittiin 80-luvusta, kommentoi Teppo Ruohonen.

- Se on meidän kultainen vuosikymmen. Sieltä löytyy aika paljon tällaisia lauluja, joita jengi haluaa laulaa tänään mukana.

Matti Ruohonen oli samaa mieltä veljensä Tepon kanssa.

- Tuohon ei ole paljon lisättävää, se oli rankka vuosikymmen. Se oli erittäin muistorikasta aikaa, koska hittejä tuli solkenaan, lähes 100 000 per kappale. Niistä levymääristä ollaan yleisesti pudottu hyvinkin paljon. Ne on sellaisia, joita muistellaan nyt levybisneksessä. Keikkaa tehtiin tietysti liikaakin. Meillä oli oma levy-yhtiö, ja henkilökuntaa ja kaikista piti huolta.

- Kestimme kaiken tämän, kun huomasimme, miten ihmiset ottavat meidät vastaan keikoilla. Jaksoimme viedä vuosien vyyhdin läpi. Jossain vaiheessa myimme oman firman ja olemme tehneet vain omia levyjämme. Niitäkin vain kahden vuoden periodeissa. Vedämme hillitysti keikkaa. Tammi-maaliskuu on ollut jo pitkään sellainen kausi, ettemme ota mitään keikkaa. Vedämme nyt meille sopivalla rytmillä.

Tänä kesänä veljekset viettävät myös kesälomaa.

- Sellainenkin ihme tapahtui, että tänä kesänä meillä tulee omaan kahden viikon breikki, jolloin minä, jonka vaimo on sattumoisin opettaja päästään yhteiselle reissulle Veronan oopperajuhlille. Rooma on meidän toinen kotikaupunki, kertoi Teppo.

Teppo ja vaimo hemmottelevat toisiaan hyvällä ruoalla ja reissulla. Matti aikoo käyttää parin viikon loman pelkkään oleiluun.

- Minulla on vaimon kanssa sellainen systeemi, että vietämme aika paljon aikaa etelässä. Käymme siellä marraskuussa ja tammi-maaliskuussa.

Kilpailut

Uusimmat