Mika Ikonen kuulee edelleen kuittailua XL5-ajoista: "Häpesin niin paljon"

17.05.2016 08:57 - Anna Hopi

Poikabändimenneisyyden kokenut Mika Ikonen julkaisi uutta musiikkia.

13. toukokuuta julkaistu Kesäkuun aikaan -kappale on Mika Ikosen omaa käsialaa, ja sen on tuottanut Janne Huttunen.

- Minulla oli hyvä melodia säkeistöön ja halusin tehdä kesäbiisin. Se kertoo siitä, että ihastut väärään tyyppiin väärään aikaan, mikä monesti elämässä käy. Mietit, että olisimme täydellisiä yhdessä, mutta tapaat hänet väärään aikaan. Jompikumpi on aina sidottu, kertoi Mika Ikonen.

Kuu ja maa -levy on tulossa syksyllä. 

- Levyllä on maanläheisiä kappaleita ja eteerisempiä biisejä. Albumi on yhtä sekava kuin sen tekijäkin. Ei ole yhtä musiikkityyliä, biisit on laidasta laitaan, kuten itsekin. En kiinnostu yhdestä asiasta kovin pitkään. Kappaleentekijänäkin etsin uusia juttuja. Alunperin piti tehdä akustinen levy, mutta mentiin ihan muihin maisemiin.

Kuuntele Kesäkuun aikaan -kappale alta.

Ikosella on laajoja esikuvia, eikä hän kuuntele itse pelkästään tiettyä musiikkityyliä.

- Kuuntelen viikon uutuudet Spotifysta ja fiilistelen uusia juttuja. Itselläni on ikiaikaisia artisteja, joista diggailen vieläkin. Michael Jackson, Bill Withers, John Mayer. Olen kuunnellut viime aikoina enemmän kantria. Esittäjälläkään ei ole väliä, kunhan löydät biisistä jotain, mikä kolahtaa.

- Nuorena kuuntelin vain heviä, koska meillä oli hevibändi. Oli rokkarit ja punkkarit, eri jengiä. Populaarikulttuurit ovat sekoittuneet ja jengiä kiinnostavat erilaiset jutut. Biisin tekijällä ei ole väliä, kunhan kappale herättää fiiliksiä.

Metallilaulajasta poikabändin keulakuvaksi

Ennakkoluuloton Ikonen on ollut mukana myös Suomen historian kovimmassa poikabändissä. XL5-yhtyeen ensimmäisestä Pedon merkki -levystä on parikymmentä vuotta.

- Olemme yrittäneet bändin jätkien kanssa järjestää näkemistä, mutta aina jollakin on jotain. Ajattelin, että se olisi ollut 13. päivä, se olisi ollut lähellä sitä levynjulkaisupäivää. Halusin näkemisen siihen, koska se olisi ollut sellainen ympyrän sulkeutuminen, kertoo mies.

- Ensin tein XL5-yhtyeen kanssa ja sitten Käsityöläisiä. Sillä kokoonpanolla olemme soittaneet covereita 12 vuoden ajan.

Mika Ikonen oli ennen poikabändiaikoja mukana hevipiireissä.

- Sitä ennen olin hevibändissä ja oli metallitouhua. Kun tehtiin 80-luvulla biisejä, niin mietimme, että onko tämä liian kaupallista. Kun tulin XL5-bändiin, niin se koulutti minua toisenlaiseen asenteeseen musiikin suhteen. Kukaan ei olisi voinut ajatella, että minusta olisi tullut poikabändin jäsen, kertoo Ikonen.

- Elämässä pitää kuitenkin tehdä sitä, mikä huvittaa. Muiden mielipiteitä ei kannata miettiä. Toinen vaihtoehto olisi ollut, että olisin jäänyt lauleskelemaan kellareihin. XL5 oli tilaisuus, jota ei voinut ohittaa.

Mies kertoo kuulevansa yhtyeestä kiusoittelua edelleen.

- Ainahan se on niin, että olen Mica C:llä. Asun Hyvinkäällä, missä kaikki tietävät minut. Tunnen paljon porukkaa. Se on vitsi. Jos otat pienen piruilun tunteisiin, saat kuulla siitä. Asiat kannattaa ottaa vitseillä. Vielä kymmenen vuotta sitten kun oli XL5:n 10-vuotisjuhla, katsoimme vanhoja videoita ja häpesin niin paljon, sanoo tähti.

- Nyt sitä mietti vaan, että olipa melkoinen tukka ja vaatteet. Minulle värjättiin parta tummaksi ja kulmakarvat vaaleaksi. Ymmärrän, miksi meille naurettiin. Omasta tekemisestä pitää olla ylpeä.

Kilpailut

Uusimmat