Mille vuosikymmenelle sinä kuulut? Kuvat kertovat miten paljon naisihanne muuttui 100 vuodessa

27.01.2015 11:13 - Anna Hopi

Naisellinen nainen kääntää päät ja kiinnostaa sekä miehiä että oman sukupuolen edustajia. Naisihanteen määritelmä on kuitenkin muuttunut radikaalisti vuosikymmenten aikana.  

Viime vuosisadan alussa naisihanne oli superkurvikas ja isolantioinen nainen, jonka keho viestittää muille seksikkyydestä ja hedelmällisyydestä. 1910-luvulla naiset käyttivät korsetteja, joka korosti heidän kapeaa vyötäröään.

1920-luvulla taas nosti päätään Flapper-naisihanne, jossa naisen keho oli suoralinjainen, pieni ja liikkuva. Tyttömäistä tyyliä korostivat vielä lyhyeksi leikatut hiukset.1930-luvulla taas kiinnostivat jälleen pehmeät kurvittaret. Naisten kehot olivat muodokkaampia, mutta eivät saavuttaneet vuosisadan alun rehevyyttä.

1940-luvulla menestyivät leveäharteiset, solakat naiset. Malliesimerkkiä antoivat elokuvatähdet Lauren Bacall ja Katherine Hepburn. 1950-luvulla taas himoittiin tiimalasivartaloista naista, joita edustivat esimerkiksi Marilyn Monroe ja Elizabeth Taylor.

Twiggyn tyyliset mallit muunsivat vartalomuodin 1960-luvulla nukkemaiseksi ja pieneksi. Ihannenaisen keho oli kuin pienellä tytöllä.Vuosikymmentä myöhemmin 1970-luvulla haettiin pitkää, hoikkaa discokuningatarta. 1980-luvulla kehonrakennus levisi trendinä ja naisen mallia haettiin sporttisen kauniista supermalleista, joilla oli maailman pisimmät sääret.

1990-luvulla naisen tuli olla kohtuullisen pitkä, mutta hoikka. Laihuutta ihannoitiin. 2000-luvulla samankaltainen naisihanne on säilynyt, mutta siihen on tullut lisää sporttisuutta ja moni ihannoi pyykkilautavatsaa. 2010-luvulla kaikki taas puhuvat pepusta. Sitä pitää olla paljon ja takamusta voi korostaa naurettavuuksiin asti.

Mille vuosikymmenelle sinä kuulut vartalosi kanssa? Katso kuvat kehotyypeistä täältä.

Lähde: Greatist.

Kilpailut

Uusimmat