Mistä tunnistat takertuvan puolison? Asiantuntija kertoo

27.03.2015 20:12 - Heli Thoren

Toiseen tarrautuminen voi haitata pidemmän päälle suhdetta. Mistä sitten tunnistaa, mikä on liikaa?

Hyvä parisuhde koostuu monesta tukipilarista, mutta muutamilla arkisilla tavoilla voi horjuttaa rakkauden tasapainoa. The New Sex Bible -kirjan kirjoittanut parisuhdeterapeutti Jessica O'Reillyruotii parisuhteen haitallisia tapoja ja nimeää erään erityisen haitallisen: toiseen tarrautumisen.

Kun ihminen elää toisesta, hengittelee syvään vain parisuhteen ilmaa, eikä pysty panostamaan omaan elämäänsä - voi se pitkässä juoksussa olla suhteelle hyvin haitallista. Yleensä naiset leimataan helpommin tarrautuviksi ja miehiä taas pidetään "vahvempina" ja itsenäisempinä. O'Reilly muistuttaa kuitenkin, että myös miehet tarrautuvat toisinaan naisiin liian hanakasti.

Halusta, ei velvollisuudesta

Kumppani saattaa syyllistää toista hänen menoistaan, vaatia enemmän yhteistä aikaa ja lyöttäytyä toisen mukaan jokaiseen tilaisuuteen. Toiselle tilan antaminen suhteessa kielii luottamuksesta ja silloin kumppanilla nousee herkemmin luontainen halu olla lähellä toista. Kun tilaa parin välillä ei ole tarpeeksi, toisen rinnalla saatetaan hiljalleen alkaa olla velvollisuudentunnosta tai siksi, ettei toinen suuttuisi tai kokisi itseään hylätyksi.

Merkit paljastavat

Mistä sitten tietää olevansa liian takertuva? O'Reilly listaa muutaman paljastavan merkin siitä, että toiselle olisi hyvä antaa enemmän etäisyyttä:

- Lähetät toiselle viestin tai soitat toistuvasti, vaikka kumppani on kertonut olevansa kiireinen.

- Soitat kumppanille toistuvasti kesken työpäivän.

- Tuppaudut mukaan kumppanin omiin menoihin.

Miten eroon?

Jos tunnistit itsesi takertuvaksi seurustelijaksi, ei syytä huoleen. Tavasta pääsee eroon - vieläpä hyvin mukavalla tavalla. Kirjailija O'Reilly kehottaa keskittymään omasta elämästä nauttimiseen, sopimaan omia menoja ja tapaamaan omia ystäviä. Näin otteen hyvästä, omasta elämästä saa helposti, ja samalla suhdekin voimistuu.

Lähde: Askmen.com



Haluatko suhteenne kuntoon ja kukoistukseen? Avioliitosta ei kerrota kaikkea - osan asioista voi oppia vain tekemällä ja kokemalla. Lue täältä lisää.



Kilpailut

Uusimmat