Näin luonteesi vaikuttaa syömistottumuksiin - ekstrovertit tukevammassa kunnossa

26.03.2015 12:28 - Rea Tallgren

Mitä iloisempi ja ulospäinsuuntautuneempi luonne ihminen on, sitä suurempi todennäköisyys hänellä on ylensyönnille.

Sveitsiläinen tutkimus selvitti 1000:n ihmisen ruokailutottumuksia ja luonteenpiirteitä. Tutkimuksessa saatiin selville, että luonteenpiirteillä on usein suurikin merkitys siinä, kuinka terveellisesti ja sopivissa määrin ihminen syö.

Keräsimme alle erilaisia luonteenpiirteitä ja tutkimuksen selville saamia seikkoja kyseisiä luonteenpiirteitä omaavien ihmisten ruokailutottumuksista. Tunnistatko itsesi listasta?

Ekstrovertti

Ekstrovertit ihmiset ovat kaikissa suurimmassa riskissä syödä liikaa. Ekstrovertit syövät usein ulkona ja epäterveellisesti. Lisäksi he nauttivat enemmän alkoholia. Ekstrovertit saattatkin olla tukevammassa kunnossa kuin introvertit.

Kokeilunhaluinen

Avoimet ja kokeilunhaluiset ihmiset eivät herkuttele yhtä epäterveellisillä ja kaloripitoisilla ruuilla kuin muut. He napsivat hedelmiä ja salaattia ja syövät keskivertoa vähemmän lihaa.

Mietiskelijä

Ajattelevaiset ihmiset eivät sorru lohturuuan nauttimiseen yhtä usein kuin muut. He eivät myöskään himoitse ruokia pelkästään niiden maun tai hajun perusteella. Varsinaisiksi nautiskelijoiksi kyseisiä ihmisiä ei voi syyttää, sillä heidän ruokatottumuksensa ovat rationaalisia eivätkä perustu himoihin.

Neuroottinen

Myös neuroottiset ihmiset saattavat syödä epäterveellisiä ruokia lohtumielessä. Lisäksi he syövät usein ruokia määrällisesti enemmän kuin heidän kokoistensa olisi oikeasti tarve.

Lähde: Daily Mail



Introvertti ei kerro kaikkea sinua - katso täältä, mitä sisäänpäin kääntynyt ihminen pitää omana tietonaan.

Kilpailut

Uusimmat