Olavi Uusivirta ja Minka Kuustonen tähdittävät tulevaa Onnenonkija-komediaa

26.05.2015 14:38 - Anna Hopi

Elokuva kuvataan Turun seudulla kesällä 2015.

Ensi-iltansa keväällä 2016 saava Onnenonkija on komedia maksuhäiriöistä, elämäntapavalinnoista ja kahdesta nuoresta haaveilijasta. Elokuva kuvataan Turussa kesällä 2015. Sen pääosissa nähdään valovoimaiset näyttelijät Minka Kuustonen (Kesäkaverit, Tellus) ja Olavi Uusivirta (Miss Farkku-Suomi, Ganes).

Elokuvan on käsikirjoittanut Pekko Pesonen (Napapiirin sankarit, Tyttö sinä olet tähti ja vielä julkaisematon Napapiirin sankarit 2). Elokuvan ohjaa Ville Jankeri (Pussikaljaelokuva) ja sen tuottaa Miia Haavisto / Helsinki-filmi.

- On hienoa päästä tekemään iloista ja oivaltavaa komediaa kahden nuoren aikuisen maailmojen törmäyksestä. Tiimi on mahtava! Olen tuntenut Olavin pitkään ja on kivaa päästä näyttelemään yhdessä. Ohjaaja Ville Jankeri ja käsikirjoittaja Pekko Pesonen ovat sukeltaneet aiheeseen ja olemme yhdessä syventyneet siihen. Odotan oikein, että kuvaukset alkavat. Alan jo nähdä maailman Instagramin läpi, kertoi Minka Kuustonen.

- Olemme tunteneet Minkan kanssa 15 vuotta, mutta emme ole vielä tehneet töitä yhdessä. Nyt aika on kypsä. Koossa on innostava työryhmä, jonka kanssa on ilo tehdä töitä, Olavi Uusivirta kommentoi.

- On upeaa päästä tekemään Pekko Pesosen nerokasta käsikirjoitusta huikeiden näyttelijöiden kanssa. Tästä tulee hauskaa! Ville Jankeri kertoi.

Onnenonkija on komedia maksuhäiriöistä, elämäntapavalinnoista ja kahdesta nuoresta haaveilijasta. Minka Kuustosen näyttelemä Marja on muotibloggaaja, joka ei yllätyksekseen tienaakaan blogillaan juuri mitään. Rahaa ei ole, eikä sitä tule. Marja ei pysty millään ylläpitämään haluamaansa elämäntyyliä. Ajettuaan oman elämänsä alennustilaan Marja kohtaa Olavi Uusivirran näyttelemän Olavin, joka puolestaan yrittää köyhäilemällä unohtaa olevansa upporikas. Marja yrittää luovia blogimaailman houkutusten, omien unelmiensa, Olavin edustamien fantastisten mahdollisuuksien ja jalat liiankin maassa elävän lapsuudenperheensä välillä.

Onnenonkijan tarina on tiukasti kiinni tässä ajassa, jossa nuorten aikuisten lifestyle –odotukset ja toimeentulon realiteetit eivät aina kohtaa.

Elokuvakaupunki Turku on innoissaan saadessaan Helsinki-filmin uuden elokuvatuotannon kesäksi kaupunkiin. 

Turun Seudun Kehittämiskeskuksen yhteydessä toimiva Länsi-Suomen elokuvakomissio markkinoi Turun seutua kuvauspaikaksi kansainvälisille ja kotimaisille elokuvatuotannoille. Elokuvakomissio auttaa tuotantojen apuna muun muassa sopivien kuvauspaikkojen etsimisessä ja paikallisten ammattilaisten palveluiden löytämisessä.

- Uskon, että Turku pääsee oikeuksiinsa tässä elokuvassa erinomaisesti, sanoo elokuvakomissaari Teija Raninen.

Helsinki-filmi on yksi Suomen johtavista elokuvatuotantoyhtiöistä. Se on tuottanut yli kaksikymmentä pitkää elokuvaa. Vuosina 2014 ja 2013 sen tuottamia elokuvia olivat muun muassa Päin seinää, He ovat paenneet, Leijonasydän, Tuulensieppaajat ja Presidentintekijät. Yhtiö on perustettu vuonna 2002. Sen omistavat Aleksi Bardy, Annika Sucksdorff, Miia Haavisto ja Dome Karukoski.

 

 

Kilpailut

Uusimmat