Oletko koskaan miettinyt lopettamista, Anssi Kela?

10.05.2015 10:58 - Anna Hopi

Muusikko Anssi Kela oppi vaikeista vuosistaan sen, ettei menestys tule luomatta yhteyttä yleisöön. Viime vuosina miehen keikkaesiintymiset ovat herättäneet huomiota draivillaan.

Vuonna 2013 mies kuitenkin kertoi Voicen haastattelussa, että harkitsi ennen Anssi Kela -levyn ilmestymistä lopettamista.

- Siinä oli sellainen selkä seinää vasten -tilanne. Päätin, että suhtautuisin siihen levyn tekemiseen kuin se olisi viimeinen levyni, kertoi Anssi Kela.

- Luulen, että se edesauttoi sitä lopputulosta. Se tuli ulos sellaisella latingilla, että albumi käänsi uran noususuuntaan.

Nummela-albumin suursuosion jälkeen tähti kertoi muuttuneensa välinpitämättömämmäksi menestymisen rakentamisen suhteen, koska se tuli itsestään. Kela kuitenkin kertoi Iskelmälle, miten asia kostautui, kun jossain vaiheessa konserttisalit eivät myyneetkään täyteen. Tuolloin tähti päätti alkaa vetämään jokaisen keikan täysillä.

Ennen Anssi Kela -levyä hän ehti pohtia kaikkia mahdollisia skenaarioita uransa suhteen.

- En usko, että vaikka edellinen levy olisi flopannut, se olisi tuskin merkinnyt artistin nimeltä Anssi Kela uran hautajaisia heti siinä paikassa. Olen tehnyt itselleni selväksi, että mun täytyy nauttia siitä, mitä teen. Jos joku aamu heräisin himassa ja istun sängyn laidalla, ja mietin etten ole pariin viime vuoteen nauttinut siitä, mitä teen tai että hommasta on hävinnyt ilo. Silloin täytyy olla rohkeutta päästää irti.

- irtipäästäminen on monesti tosi paljon vaikeampaa kuin rystyset valkeana kiinni pitäminen. Aina ei kannata pitää kiinni. Jos antaa itsensä pudota, saattaakin mätkähtää jonnekin kiinnostavampaan ympäristöön. Jos jossain vaiheessa uraani mulla olisi jäljellä enää menneisyyden tähteet, että kierteleisin kuppiloissa tikkanurkkauksessa laulamassa ja rämpyttelemässä Nummelan biisejä välinpitämättömälle yleisölle, niin siinä vaiheessa kitara jäisi laukkuun joksikin aikaa.

Kuuntele alta Kelan Mikan faijan BMW -kappale Nummela-levyltä.

Kilpailut

Uusimmat