Ota kaikki irti lomastasi - 5 yksinkertaista tapaa nauttia vapaista

20.07.2015 14:33 - Emma Ylistalo

Oli kyseessä sitten kesäloma tai vapaa viikonloppu, siitä kannattaa nauttia täysin siemauksin.

Kesälomalla saa sen vapaan ajan, mitä on odottanut pitkään. Usein haluamme myös käyttää loman hyödyllisesti ja alkukesä onkin saattanut mennä suunnitellessa lomaa.
Vietit sitten lomaa ulkomailla tai kotona lomaillen, tässä viisi vinkkiä, kuinka ottaa lomasta kaikki irti.

1. Tee suunnitelmia, mutta ole valmis muuttamaan ne

Jos sinulla on suunnitelmissa konsertti ulkoilmassa, mieti myös varavaihtoehto. Ja kaikista tärkeintä - ole myös valmis luopumaan kaikista suunnitelmista. Mikään ei nuorenna enempää kuin spontaanit suunnitelmat. Jos kaikki elämässä menisi täysin suunnitelmien mukaan, se olisi hieman tylsää - eikö totta?

Joskus juuri niillä asioilla, joita ei ole suunnitellut etukäteen, on parhaat seuraukset. Joskus ennen ulkoilmakonserttia yllättänyt sade saikin sinut tajuamaan, että parasta olikin viettää ilta perheen kanssa kotona ja mennä ajoissa nukkumaan.

2. Kunnioita ajatusta, että jokapäiväinen elämä jatkuu

Vietit sitten kesälomaasi tai vapaata viikonloppua, sinulla, olet vapaa sähköpostien tarkastamiselta. Silti jollain ihmisillä arki pyörii edelleen ja on velvollisuuksia, joita täytyy hoitaa. Ole siis tietoinen onnekkaasta asemastasi. Tulevat velvollisuudet tiedostamalla osaat ehkä nauttia hetkestä vieläkin enemmän.

3. Erota "hyvät tarinat" ja "täydelliset hetket"

Vaikka asiat eivät aina mene suunnitellusti, se voi olla myös hyvä asia. Suunnittelemasi täydellinen hetki ei välttämättä toteutunut, mutta se ei tarkoita, ettei siitä silti voisi muodostua lomasi paras tarina, jota muistelet lämmöllä vielä vuosienkin jälkeen. Tämän hetken arvon tajuaminen auttaa sinua selviämään pienistä takaiskuista.

4. Laske kamera alas

Olit sitten vaelluksella Lapissa, katsomassa nähtävyyksiä Euroopassa tai grillaamassa omalla pihallasi, hetket ovat varmasti ikuistamisen arvoisia. Eikä kyse olekaan siitä, ettei mitään saisi kuvata. Mutta keskity välillä hetkeen täysillä. Lopulta siitä saattaa jäädä niin hyvä muisto, ettet tarvitse kuvaa muistellaksesi sitä hetkeä, kun palaat takaisin työpöytäsi ääreen.

5. Viihdy sen ajatuksen kanssa, ettei tarvitse tehdä yhtään mitään

Vapaa-aika on niin harvinaista, että se täytyy suunnitella täyteen ohjelmaa. Aika ironista. Toki lomalla on ihanaa tehdä myös niitä asioita, joihin arkena aika ei riitä. Mutta pidä silti edes osa lomastasi täysin vapaana kaikilta suunnitelmilta.

 

Lähde: Mind Body Green

Jos olet jo palannut työpöydän ääreen, sekään ei estä sinua nauttimasta kesästä. Lue koko uutinen täältä.

Kilpailut

Uusimmat