Parhaimmat voimabiisit listattiin - löydätkö omat suosikkisi?

09.03.2015 16:00 - Anna Hopi

Musiikista saa voimaa. Mikä on se kappale, joka saa sinut aina hyvälle tuulelle tai auttoi vaikeiden aikojen läpi?

Iskelmän toimitus kertoi voimabiisinsä - katso alta meidän valintamme.

Anna-Marin kaikkien aikojen suosikki on Pelle Miljoona Oyn Olen kaunis.

"Kappale uhkuu voimaa ja se muistuttaa itseluottamuksesta. Biisi julkaistiin vuonna 1980 ja se on siitä lähtien kuulunut voimabiisieni joukkoon."

Reetalle tärkeä kappale on Suvi Teräsniskan Kuupölyä.

"Olin tämän vuoden tammikuussa korviani myöten rakastunut ja tämä kappale lietsoi sitä liekkiä!"

Marille on todella tärkeässä asemassa elämässä ollut PMMP:n Joku raja -kappale.

"Se auttoi repimään minut irti suhteesta väkivaltaisesta parisuhteesta ja puolisosta."

Annan oma voimabiisi on Michael Jacksonin Billie Jean.

"Aina kun tuntuu, että kaipaa lisäbuustia elämään, kuuntelen Michael Jacksonin läpimurtokappaleen Billie Jean. Biisiin kiteytyy legendaarinen hetki, jolloin MJ esiintyi Motown-levy-yhtiön 25-vuotisbileissä vuonna 1983, ja irtautui vihdoin moonwalkinsa kautta sooloartistiksi. Se on eräänlainen breaking free -kappale, jos tuntee historian. Uskon, että jokaisella on oma tähtihetkensä ja minulle tämä kappale edustaa sellaista Pystyn mihin vaan - henkeä."

 

Emilialle voimaa on antanut Elastisen energiaa pursuava Eteen ja ylös -kappale.

"Tämä kappale ei perusteluja kaipaa, jos sitä kuuntelee. Olen saanut erittäin rankkaan alkuvuoteen biisistä rutkasti voimaa. Siinä on loistava asenne ja mahtava tempo. Auttaa todellakin jaksamaan!"

Energiapommi Satu saa voimaa Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin Eloon! -kappaleesta.

"Ihan lähiaikoina olen tullut ajatelleeksi, että joillekin ihmisille voisi antaa tavallaan ”lääkärin määräyksestä” kuurin heidän lempilaulujaan. Oman lempparilaulun kuuleminen, kun kuppi on ihan nurin antaisi ehkä hetken aikaa hengittää, ennen kuin sanoo jotain mitä myöhemmin katuu. ”Kun sanat loppuvat, alkaa musiikki” on jonkun kuolematon lause, itse lainasin tätä Olli Lindholmilta ja se on totta.

Musiikilla on valta kaikkiin tunteisiimme, se saa olla röyhkeän päällekäyvä ja repiä sisimmän rikki, koska se osaa sen myös eheyttää. Mulla on paljon biisejä, joiden soidessa akku alkaa heti latautua ja yhden nimeäminen ylitse muiden tuntuu mahdottomalta! Nostan kuitenkin voimabiisikseni kappaleen, jonka sanoitus soittaa ihanasti mun kaikkia rillumarei-kellojani. Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin Eloon! -kappaleen soidessa tuntuu kuin lähtisin lentoon."

Sampsan lempikappale sisältää vahvaa poweria.

"Voimabiisi. Menee kyllä voimakkaasti tonne 60 ja 70 -lukujen bluesin puolelle. Mutta yksi kuitenkin on yli muiden ja se ei silti ole tuolta ajalta. Aretha Franklin ja Respect. Ei vaan voi olla huonolla päällä ton biisin soidessa."

Mika etsii arjessaan rauhaa ja harmoniaa Ubi Caritaksen Connie Dover -kappaleesta.

- Kun on ressiä, niin tämän biisin kuunteleminen vie harmonian tilaan väkisin.

Tonin lempikappale on Bobby Womackin I'm A Midnight Mover.

- En ole keskiyön pikajuna, joka jytää keskellä yötä. Nukun silloin. Aina kun olen kuullut kyseisen biisin sattumalta, olen ollut kivassa paikassa ja hyvällä fiiliksellä. Nyt soitellaan sitä bändin kanssa. Kappale on tuttu vuosien takaa.

Kilpailut

Uusimmat