Robinille triplaplatinaa ja tuplakultaa: "Törkeän hieno vuosi!"

12.12.2014 20:07 - Anna Hopi

Suomen suosituimman popartistin Robinin 26. syyskuuta julkaistu 16-soololevy myi triplaplatinaan oikeuttavan määrän.

Albumin kokonaismyynti on tällä hetkellä yli 60 000 kappaletta. Myynnistä 54 000 on fyysisen cd-levyn myyntiä ja Spotify-striimauksia on reilut 11 miljoonaa. Levyltä on lohkottu kolme singleä: Kesärenkaat, Parasta just nyt feat. Nikke Ankara ja Paperilennokki, jotka kaikki ovat menestyneet hienosti muun muassa Spotifyssä, YouTubessa ja olleet ykkössijoilla eri radiokanavien yleisöäänestyksissä.

Kesärenkaat ja Parasta just nyt -singlet ovat myyneet kultaa Spotify-kuuntelujen perusteella ja YouTube-vuositilastossa Kesärenkaat oli Suomessa vuoden toiseksi katsotuin musiikkivideo. Edellisen albumin single Onnellinen oli YouTuben neljänneksi katsotuin musiikkivideo tänä vuonna.

16-albumin menestyksen myötä Robin on tehnyt myöskin suomalaista levymyyntihistoriaa. Hänen levyjään on myyty alle kolmen vuoden aikana yli 460 000 kappaletta.

Vuosi 2014 on ollut Robinille jälleen kiireinen, mutta antoisa. Uutta albumia nauhoitettiin kesällä keikkailun ohessa ja syksyllä Robin aloitti lukion. Albumin julkaisun jälkeen Robin starttasi ROBIN 16 TOUR -kiertueensa, joka vei tähden bändeineen muun muassa Jyväskylään, Joensuuhun, Rovaniemelle ja Lahteen. Kiertue huipentui eilen vuoden viimeiseen keikkaan Robinin kotikaupungissa Turussa, jossa loppuunmyyty Logomo otti hänet avosylin vastaan. Keikkailu jatkuu ensi helmikuussa hiihtoloman aikoihin.

- Kulunut vuosi on ollut aivan törkeän hieno, on tapahtunut paljon upeita asioita. Ollaan vedetty monia hienoja keikkoja, kuten esimerkiksi Helsingin Olympiastadion ja Ruisrock. Uuden levyn teko oli mulle tosi hienoa aikaa. Oon saanut olla nyt itse enemmän mukana biisien teossa ja kuulinkin just, että levy on mennyt triplaplatinaa, mikä on ihan käsittämätön asia! Oli aivan mahtava päättää tää hieno vuosi 2014 Turkuun, Logomoon! Kommentoi Robin.

Robin on myös noussut eittämättä yhdeksi Suomen seuratuimmista sosiaalisen median tähdistä. Hänellä on tällä hetkellä 41 miljoonaa streamausta Spotifyssä, 165 000 seuraajaa Instagramissa, 120 000 seuraajaa Facebookissa ja 29 000 seuraajaa Twitterissä.

 

 

Robin tällä hetkellä myös hyvässä tikissä. Katso täältä kuva tähden sixpackista.

Kilpailut

Uusimmat