Saako lapsesi kiukkukohtauksia? Ratkaise ongelmatilanne 5 niksillä

18.11.2014 16:00 - Elina Jokela

Moni kamppailee kotioloissa sen kanssa, että lapsi tarvitsee ja vaatii paljon huomiota. Viidellä keinolla saat jälkikasvusi rauhoittumaan.

Tietyt äänet pistävät korvaan pahasti, kuten esimerkiksi lasten itku ja kiukuttelu. On olemassa yksinkertaisia ja lempeitä tapoja saada pienokaisten valitus loppumaan. Vanhemman kannattaa yrittää pysyä rauhallisena ja hakea apua alla olevista tekniikoista.

1. Pysy rauhallisena.

Vanhemman kärsivällisyys ja alituinen toruminen eivät kulje käsi kädessä. Lapset tietävät oman vanhempansa reaktiot. Lapsi hakee huomiota keinolla millä hyvänsä, kunnes vastaat jollain tapaa. Puhu rauhallisen ystävällisellä äänellä ja jatka normaalia puuhaamistasi - älä anna kiukuttelevalle muksulle liikaa huomiota.

2. Pidä lapset aikataulussa.

Väsynyt lapsi alkaa usein vääntelehtimään ja kiukkuamaan. Kun lapsesi käyttäytyy huonosti, on hyvä miettiä, onko hän vain väsynyt. Päiväuniajat yleensä helpottavat tilannetta. Kannattaa myös tarkastella muitakin tekijöitä. Saattaisiko lapsi olla nälkäinen tai kipeä? Itseilmaisu ei ole varhaisessa iässä kunnolla kehittynyt, joten välillä vanhemman pitää arvailla, mikä lasta vaivaa.

3. Ei roskaruokaa.

Kukaan ei tunne oloaan hyväksi syötyään rasvaista ruokaa. Älä myöskään syötä roskaruokaa lapsillesi, koska se tekee heistä levottomia. Moni vanhempi tietää karvaasti liian sokerin syönnin seuraukset, kun muksut pomppivat ympäriinsä sydän tykyttäen.

4. Anna periksi.

Jokaista itkun aihetta ei tarvitse ymmärtää - joskus lapsen valittaminen on heidän tapansa purkaa turhautumistaan. Anna joka päivä lapsellesi 10 minuuttia aikaa kiukuta, jotta he pääsevät purkamaan tuntemuksiaan.

5. Pidä lapsi kiireisenä.

Pieni mieli löytää harvoin valittamista, jos ei ole tekemisen puutetta. Pidä lapsesi kiinnostuneena asioista ja esittele hänelle mahdollisuuksia tehdä kivoja asioita. Harrastukset ja kaverit ovat tärkeitä!

Lähde: Family Share

 

Kerroimme äskettäin kuusi kasvatusmetodia, jolla saat lapsestasi itsenäisen ajattelijan. Lue juttu täältä!

Kilpailut

Uusimmat