Saara Aallolle pelko on tuttu tunne: Jännitti tulla ulos kaapista

03.02.2016 13:52 - Anna Hopi

Peloista kertoo myös tähden UMK-kilpailukappale No Fear.

Saara Aalto kilpailee tulevana lauantaina 6.2.2016 UMK-kilpailun semifinaalissa uudella No Fear -kappaleellaan. Raikas kappale rohkaisee vapautumaan peloista ja ihmisten sisällä kytevistä ennakkoluuloista, joista Saara halusi kertoa kirjoittaessaan kappaletta viime kesänä.

- Jos voisimme päästää peloistamme irti, uskaltaisimme kohdata toiset ihmiset avoimin sydämin, Saara kertoo. Hänellä on asiasta myös omakohtaista kokemusta, koska hän jännitti, kuinka ihmiset suhtautuisivat häneen sen jälkeen, kun hän päätti tulla ulos kaapista.

- No Fear -kappaleen sanoma on ajankohtainen ja meitä kaikkia koskettava. Toiveena on, ettemme pelkäisi toisiamme, vaan kohtaisimme toisemme rakkauden kautta ja suojelisimme toisiamme.

Kappaleellaan hän haluaakin lohduttaa ja kannustaa muita kohtaamaan pelkonsa ja päästämään niistä irti. Hän halusi kirjoittaa siihen syvän ja koskettavan tekstin, jossa on myös juhlan tuntua. Saara sanoo:

- Tästä tuli pelon hautajaiset!



Kappaleen valmistuttua Saara koki asian isompana kokonaisuutena. Hän alkoi pyöritellä puolisonsa kanssa ideoita erilaisista kampanjoista, joilla ihmisiä voitaisiin rohkaista kohtamaan pelkojaan ja olemaan juuri sellaisia kuin ovat. He ovatkin lanseeranneet tähän liittyvän No Fear -projektin, jonka tiimoilta he ovat käyneet luennoimassa nuorille. Luennoillaan he kertovat omia kasvutarinoitaan musiikin kera.

#nofear2016-kampanjalla he rohkaisevat ihmisiä jakamaan somessa omia tarinoitaan. Eli tarinoita, joissa kerrotaan pelkojen voittamisesta; liittykön ne ihmissuhteisiin, harrastuksiin, pukeutumiseen, elämäntyyliin tai mihin muuhun tahansa.

- Mitä enemmän ihmiset olisivat rohkeita ja pelottomia, uskaltaisivat mennä kohti unelmiaan ja kokeilla uusia juttuja, sitä enemmän maailmassa löytyisi paikkansa ja elämäntehtävänsä löytäneitä ihmisiä, Saara sanoo.

Kilpailut

Uusimmat