Saara Aallon ja Teemu Roivaisen kemia toimi levyä tehdessä: "Tuimme toisiamme eron aikanakin"

07.05.2015 10:23 - Anna Hopi

Saara Aalto julkasii entisen miehensä Teemu Roivaisen kanssa tehdyn Tonight-albumin kuukausi sitten.

Albumin kansikuva säteilee Hollywood-glamouria ja ylellistä tunnelmaa. Levykin sisältää kansainvälisten tähtien tekemiä suuria balladeja. Mistä Saara Aalto sai Teemu Roivaisen kanssa kipinän albumin tekoon?

- Meillä on Helsingin Kasinolla yhteinen show pari kuukautta, joka on kansainvälistä glamour show'ta. Haluttiin tehdä levy biiseistä, joita olemme esittäneet paljon. Tykkäämme laulaa isoja maailmanhittejä. Ihmiset ovat olleet tosi fiiliksissä. Meiltä on pyydetty biisejä levylle konserteissa pitkään. Olemme ylpeitä, miltä albumi kuulostaa, kertoi Saara Aalto Iskelmälle.

- Ihmiset ovat myös fiiliksissä siitä, että joku haluaa tehdä tuollaista musiikkia. Tuollaista musiikkia ei moni Suomessa ole levyttänyt. He ovat tykänneet myös niistä omista suomenkielisistä biiseistä, joita sävelsimme levylle.

Albumiraitojen joukossa on Celine Dionin, Andrea Bocellin, Josh Grobanin ja Kate Bushin kuuluisaksi tekemiä kappaleita. Mikä on tähden suosikkibiisi omalta levyltä?

- Tuo on hankala kysymys, koska valitsimme levylle omat lempibiisit. Wuthering Heights Kate Bushilta on sellainen, jota rakastan laulaa keikoilla. Siinä on sellainen mystisyys ja taianomaisuus, joka vetoaa muhun tosi paljon. Duetoista tykkään eniten The Prayer -kappaleesta, jonka ovat laulaneet Celine Dion ja Andrea Bocelli.

Kuuntele alta Saaran versio Kate Bushin kuuluisasta kappaleesta.

Parisuhteen loputtua työkemia pelaa edelleen valoisana

Harva entinen pariskunta työskentelee tiiviisti yhdessä musiikin parissa. Miten yhteistyö Teemun kanssa on sujunut ja kuinka tähti kuvailisi ex-parin kemiaa työssä?

- Tosi hyvin. me ollaan tehty musiikkia 13 musiikkia läpio eron. Eron aikanakin. Me ollaan työnteossa samalla aaltopituudella ja pystytään tukemaan toisiamme oikealla tavalla, kertoi Saara.

- Olen boheemi fiilistelijä, ja Teemu on enemmän sellainen, että hän miettii asiat konkreettisesti. Mulla saattaa olla joku idea, ja hän on sitten se, joka sen tekee tietokoneen ääressä. Hän handlaa studiohommat paremmin. Tuo on ollut selkeä työnjako, mikä on aina toiminut.

Vaikeina aikoinakin kemia on toiminut.

- Tietenkin, kun on ollut ero menossa, kun on ollut paha mieli ja on käsitellyt kaikkia eroon liittyviä asioita. Me ollaan loppujen lopuksi kuitenkin sellaisia rakkausihmisiä, että ollaan pyritty rauhaan ja yritetty keskittyä olennaiseen. Eroa on vienyt aikaa käsitellä, mutta aika aina parantaa.

Katso alta Saara Aallon ja Teemu Roivaisen You Raise Me Up -kappaleen video.

Kilpailut

Uusimmat