Suklaa voi olla tulevaisuudessa vieläkin paremman makuista

27.08.2015 10:43 - Eeva Rajala

Tutkijoilla on hyviä uutisia suklaan ystäville.

Herkuttelijat saattavat miettiä, että suklaa maistuu jo nyt taivaalliselta. Odottakaa vain, tulevaisuudessa makuelämyksestä on tulossa vieläkin maittavampi. Tiedemiehet ovat tutkimassa suklaata molekyylitasolla, jotta voitaisiin luoda vieläkin täydellisempi suklaan resepti.

Tavoitteena täydellinen supersuklaa

Saksalaistutkijat ovat erityisen keskittyneitä avainainesosaan lesitiiniin. Lesitiiniä käytetään muun muassa siihen, ettei rasva erotu suklaasta vaan se pysyy tasaisesti sekaisin. Kun tutkijat ymmärtävät, miten aine toimii molekyylitasolla, he voivat kohta kehittää niin sanotun täydellisen supersuklaan reseptin.

Aiemmin ei ole ollut selvillä, miten lesitiini oikein toimii. Suklaareseptejä on siis jouduttu tekemään erheen ja onnistumisen kautta, jotta oikea suhde saadaan jotenkuten selville.

Suutuntumaa, makua ja rakennetta paremmaksi

Jos suklaan reseptiä saadaan vieläkin paremmaksi, sen vaikuttaa myönteisesti muun muassa suklaan makuun, rakenteeseen ja suutuntumaan.

Münchenin teknillisen yliopiston tutkijat eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka tällä hetkellä tutkivat, miten saada suklaasta vieläkin parempaa. Belgialaistutkijaryhmä sai alkuvuonna selville, että oluesta löytyvää hiivalajia voidaan käyttää parantamaan suklaan makua.


Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat