Suklaa voi olla tulevaisuudessa vieläkin paremman makuista
Tavoitteena täydellinen supersuklaa
Saksalaistutkijat ovat erityisen keskittyneitä avainainesosaan lesitiiniin. Lesitiiniä käytetään muun muassa siihen, ettei rasva erotu suklaasta vaan se pysyy tasaisesti sekaisin. Kun tutkijat ymmärtävät, miten aine toimii molekyylitasolla, he voivat kohta kehittää niin sanotun täydellisen supersuklaan reseptin.
Aiemmin ei ole ollut selvillä, miten lesitiini oikein toimii. Suklaareseptejä on siis jouduttu tekemään erheen ja onnistumisen kautta, jotta oikea suhde saadaan jotenkuten selville.
Suutuntumaa, makua ja rakennetta paremmaksi
Jos suklaan reseptiä saadaan vieläkin paremmaksi, sen vaikuttaa myönteisesti muun muassa suklaan makuun, rakenteeseen ja suutuntumaan.
Münchenin teknillisen yliopiston tutkijat eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka tällä hetkellä tutkivat, miten saada suklaasta vieläkin parempaa. Belgialaistutkijaryhmä sai alkuvuonna selville, että oluesta löytyvää hiivalajia voidaan käyttää parantamaan suklaan makua.
Lähde: Daily Mail