Suomalaistaikurin esitys Edinburghin teatterifestivaaleille: "Minulla on 40 roolia"

21.07.2015 15:24 - Emma Ylistalo

Suomalaistaikuri saa insiraationsa ympäröivästä maailmasta ja kehottaa siirtymään ruutijen ääreltä live-esityksien pariin.

Suomalaistaikuri Janne Raudaskoski vie kehutun The Outsider -elämysteatteriesityksensä maailman suurimmille teatterifestivaaleille Edinburgh Festival Fringeen. Esitys yhdistää taikuutta, klovneriaa, elokuvaa ja teatteria.

- Minulla ei hirveästi ole yksittäisiä taikatemppuja tässä esityksessä, vaan siinä tapahtuu koko ajan ihmeellisiä asioita. Kaikkien osa-alueiden täytyy toimia, Raudaskoski kertoi.

Esitys on hyvin tekninen ja siinä nähdään sekä videokuvaa, että elävää kuvaa.

- Näyttelen kaikki roolit itse, jopa itseäni vastaan. Minulla on 40 roolia, taikuri paljasti The Outsider -esityksestään.

Mistä Raudaskoski kerää ideoita esityksiinsä?

- Elämästä pystyy imemään vaikka mistä ideoita esityksiin ja käsikirjoituksiin. Muut esitykset ovat yksi tapa, mutta ihan yhtä lailla pystyy löytämään ideoita myös omasta elämästä ja tarkkailemalla ympäristöä. Pitää vain koko ajan silmät auki ja korvat höröllä, niin kyllä niitä löytyy.

Nykyään lapset viettävät yhä enemmän aikaa näyttöjen äärellä. Raudaskosken mielestä lapsille tulisi tarjota mahdollisuuksia live-esitysten näkemiseen.

- Live-esityksissä pystyy koskettamaan aivan eri tavalla. Siinä on se teatterin tuoma jännitys myös. Siinä kaikki on mahdollista. Jos katsoo ruudulta jotain niin se on aika turvallista, silloin sen tietää ettei kukaan tule häiriköimään. Esityksessä näyttelijä saattaa yhtäkkiä tulla ja vaikka istahtaa syliin, taikuri pohti.

Seuraavan kerran tämän elämysteatteriesitys on Suomessa nähtävillä Sibeliustalossa Lahdessa syyskuun 19.  päivä.

Katso alta videopätkä The Outsider -esityksestä. Lisätietoja löytyy esityksen Facebook-sivulta.

 

 

Kilpailut

Uusimmat