Suvi Teräsniska ja Olli Lindholm luovat show'n ystävyytensä ympärille: "Tämä hakee vertaistaan!"

17.11.2014 14:17 - Anna Hopi

Suvi Teräsniska ja Yö-yhtye liekittävät yleisömeren hurmokseen Baltic Princessillä joulukuun alussa. Kauan odotettu Ollin ja Suvin duetto tulee olemaan risteilyn koskettavin kohokohta.

Itämeri ei ole enää entisensä sen jälkeen, kun Suvi Teräsniska ja Yö laittavat esiintyjäntaitonsa peliin. Turusta liikennöivä M/S Baltic Princess lähtee seilaamaan Itämerelle ja 4.,5. ja 6. joulukuuta laivalla tullaan näkemään show vailla vertaa.

Suvi Teräsniska ja Olli Lindholm odottavat pääsevänsä esittämään kattauksensa yleisölle.

- Duetto-ohjelmisto on rakennettu niin, että esitämme toistemme kappaleita, jotka olemme valinneet ristiin. Olli on valinnut mun biisit ja olen valinnut Yön biisit. Meillä on ollut lähtökohtaisesti omia syitä niihin lauluihin, mutta niihin löytyy aina joku tarina. Ne on kiva jakaa yleisölle ja tuoda niihin uutta syvyyttä, kertoo Teräsniska.

- Päästään ne treenaamaan ja hiotaan ne huippuunsa. Tehdään siitä iltapäivään kepeä kokonaisuus, ettei siitä tule liian raskasta. Vähän ehkä akustisempaa meininkiä sovitusten osalta. Ehkä se pohjautuu paljolti meidän juttuihin ja meidän kahden väliseen höpötykseen, mitä tulee joissain tilanteissa enemmän kuin ehkä on edessä tarpeen! Tarinaa riittää kyllä.

Laulajakonkarina Lindholmillakin on asiaan oma näkemyksensä.

- Sitä lähdetään rakentamaan aika kepeänä, eikä suinkaan poljento edellä.

- Sä voit jättää sen uhon siitä pois, ohjeistaa Suvi vieressä.

Huvittuneena Olli jatkaa.

- Kun me ruvetaan puhumaan keskenään, homma syttyy ihan itsestään. Aika suuri rooli on myös yleisöllä. Mitä he huutelevat ja miten siitä osaa ottaa kiinni. Sieltä voi joku kysellä jotain ja metelitaso on kumminkin siellä aika iisi. Homma voi kulkea ihan mihin suuntaan vain. Siellä joku Risto Toijalasta kysyy, että kerro Suvi joku Ollin moka ja sitten Suvi kertoo ja se saattaa aiheuttaa ison naurunpurskahduksen.

Yön keulahahmo tunnetaan melankolisuuteen taipuvaisena tähtenä, joka arvostaa ystävyyttä Teräsniskan kanssa. Miestä myös liikuttaa heidän välisensä yhteys, joten onko SuviYö-risteilyillä myös vaara, että liikutus valtaa alaa?

- Olen vanhemmiten rauhoittunut vetistelyssä. En tiedä, johtuuko se iästä vai mistä, mutta en ole läheskään enää niin sellainen takuuliikuttuja kuin ennen, kommentoi mies.

- Onhan siitä sellainen show tulossa, ett huh! Eihän tällaista ole ollut kuin mun ja Suvin ystävyys ja yhteistyö. Tämä hakee vertaistaan. Ne ihmiset, jotka paikalle tulevat näkevät illalla bändien hyvät keikat ja myös takaisintulomatkalla meidän duettovedon. Tää risteily on sellainen, että sieltä on kaikki negatiivisuus kielletty. Se perustuu ystävyydelle, kunnioitukselle ja toisen ihmisen arvostukselle.

Olli tietää kuitenkin takuuvarman paikan, jolloin liikutus tulee viemään mennessään.

- Dueton, Maailman kaunein ystävyys -kappaleen aikana. Se on varmaan paha paikka. Siinä tulee mieleen se, kun Suvi jää lomalle ja hän on tuossa tilassa. Se tuntuu jotenkin lohduttomalta. Se on hyväksyttävä, että siinä voi mennä vuosi tai enemmän ennen kuin vastaavaa yhteistyötä on. Ei se tässä tilanteessa ole juttua eikä mikään kun istutaan ja naureskellaan, mutta lavalla kaikki on toisin. Totta helkkarissa siinä käy niin, että liikuttuu, mutta niinhän siinä pitääkin käydä.

 

Ilmoittaudu mukaan risteilylle täältä.

Kilpailut

Uusimmat