Tapani Kansa urastaan: "Menneiden vuosikymmenien muisteleminen on haikeaa"

20.08.2015 10:45 - Anna Hopi

Lähes 50 vuotta yleisöä viihdyttänyt tähti palaa syksyllä konserttilavoille ja kertoo kokeneensa urallaan huikeita asioita.

Suomen iskelmätaivaan legenda Tapani Kansa palaa konserttilavoille syyskuussa. Maamme ehdottomasti suosituimpiin ja menestyksekkäimpiin mieslaulajiin lukeutuva Kansa konsertoi yhdessä Tessa Virta Orkesterin kanssa eri puolilla Suomea juhlistaen samalla kolmen suuren suomalaisen musiikkipersoonan syntymän 100-vuotisjuhlavuotta. Kiertueella kuullaan Toivo Kärjen, Tapio Rautavaaran ja Olavi Virran lauluja.

Tapani Kansan kiertueen nimi on Kuljen taas kotiinpäin, ja se alkaa Karkkilasta 5. syyskuuta ja päättyy Kangasalalle 24. lokakuuta. Muut paikkakunnat ovat Hyvinkää, Lohja, Espoo, Järvenpää ja Imatra. Kiertueen liput ovat jo myynnissä lippukaupoissa.

– Minulla on ollut kunnia tuntea niin Topi Kärki, Tapsa Rautavaara kuin Olavi Virta. He ovat olleet kaikki minulle esikuvia ja jokaisella heistä on ollut suuri merkitys uralleni, Tapani Kansa kertoo.

– Kiertueella pääsen esittämään monia minulle tärkeitä lauluja, kuten Hopeinen kuu, Onni jonka annoin pois, Eron hetki on kaunis, Muista minua, Isoisän olkihattu sekä Kulkuri ja joutsen.

Tapani Kansan ura on yksi vaiherikkaimmista, monipuolisimmista ja menestyksekkäimmistä maassamme. Hän on viihdyttänyt suomalaisia jo viiden vuosikymmen ajan ja noussut yhdeksi iskelmätaivaamme eläväksi legendaksi. Tapani Kansa iskeytyi suomalaisten suosioon vuonna 1968 jättihitillään Delilah, joka komeili kolme kuukautta listaykkösenä. Sittemmin hitit seurasivat toisiaan, ja suurin osa niistä on tänä päivänä iskelmähistorian klassikoita, kuten Käymme yhdessä ain, Kuljen taas kotiinpäin, Päättyneet on päivät, Ei itketä lauantaina, Eloise ja moni, moni muu.

Yhteistyö Tapani Kansan ja pianisti-orkesterinjohtaja Tessa Virran välillä alkoi runsaat 20 vuotta sitten Betonimylläri-kiertueella. Tessa Virta toimi myös kapellimestarina Kansan kultaa myyneellä Päivä jolloin rakastat –albumilla. Lisäksi hän on ollut lukuisilla Kansan konserttikiertueilla orkesterinjohtajana ja pianistina. Tessa Virta on julkaissut kolme sooloalbumia.

Tapani Kansan ura on kestänyt jo pian 50 vuotta.

– Olen saanut kokea elämässäni ja urallani monia huikeita asioita. Välillä on haikeaa istua alas ja muistella menneitä vuosikymmeniä, Tapani Kansa kertoo.

– Mutta ennen kaikkea on hienoa saada edelleen kaikkien näiden vuosien jälkeen esiintyä ihmisille ja antaa heille nautintoa hienosta musiikista ja upeista tunnelmista.

 

Kuljen taas kotiinpäin -konserttikiertue:

LA 05.09. Karkkilasali, Karkkila, Klo 19.00

LA 12.09. Hyvinkääsali, Hyvinkää, Klo 19.00

KE 16.09. Laurentius-sali, Lohja, Klo 19.00

TO 17.09. Kulttuurikeskus, Espoo, Klo 19.00

LA 26.09. Järvenpää-talo, Järvenpää, Klo 19.00

LA 17.10. Kulttuuritalo Virta, Imatra, Klo 19.00

LA 24.10. Kangasala-talo, Kangasala Klo 19.00

Kilpailut

Uusimmat