Törmäätkö jatkuvasti väsyneeseen peilikuvaan? Yllättävät asiat voivat viedä energiaasi

27.10.2014 11:06 - Anna Hopi

Varsinkin syksymmällä ihmisen keho ja mieli valmistautuu alkavaan talveen ja olo saattaa olla kuormittuneempi kuin normaalisti. Jos olet koko ajan väsynyt, siihen saattaa olla yllättäviä syitä.

Silmien alla on tummat pussit, silmät verestävät ja iho on kalpea. Nämä kaikki ovat merkkejä siitä, että olet joko krapulassa, kärsit unihäiriöistä tai kohtelet kehoasi muuten vain huonosti. Men's Health -lehti listasi viisi yllättävääkin syytä, jotka voivat olla väsyneenä ulkonäkösi taustalla.

Kofeiini

Moni tarvitsee aamukahvin herätäkseen, mutta kohtuus kaikessa. Jos juo liikaa kahvia, se kuivattaa kehoasi liikaa. Tämä näkyy myös kasvoissasi ryppyinä sekä kuivana ihona. Oma kahvikuppi kannattaa vaihtaa pienempään tai kannattaa yksinkertaisesti vähentää kahvinjuontia. Kahvikupin voi myös joskus korvata vihreällä teellä, jossa on vähemmän kofeiinia, mutta paljon enemmän antioksidantteja, jotka pitävät ihosi terveenä.

Teolliset ruoat

Kaikki tietävät, että raffinoidut sokerit ja huonot hiilihydraatit voivat lihottaa, mutta ne ovat haitaksi myös iholle. Ne jättävät taakseen lopputuotteita, jotka aiheuttavat tulehduksia, jotka voivat puolestaan johtaa kollageenin rappeutumiseen. Näin ryppyjä tulee lisää. Teolliset ruoat heikentävät myös vastustuskykyäsi, jota ihosi tarvitsee. Vähennä siis valkojauhotuotteita ja sokereita.

Vatsallaan nukkuminen

Yöllä keho vapauttaa nesteitä verenkierrosta pehmytkudoksiin, kuten kasvoihisi. Ajan saatossa tuo neste voi kerääntyä silmiesi ympärille venyttäen ohutta silmänympärysihoa. Lopulta silmien alle syntyvät pussit, jotka saavat kantajansa näyttämään väsyneemmältä ja vanhemmalta kuin mitä on. Kannattaa nukkua mieluummin selällä yhden tai kahden tyynyn kanssa. Näin nesteet siirtyvät muualle yön aikana.

Allergiat

Kausiallergiat eivät välttämättä aiheuta pelkästään aivastelua ja niistämistä. Ne voivat aiheuttaa tummat rinkulat silmien ympärille. Lisääntynyt verenkierto tuo mukanaan pigmenttisoluja, jotka löytävät paikkansa silmien alueelta ja aiheuttavat niin sanottuja värivirheitä. Asiantuntijoiden mukaan allergioita kannattaa hoitaa myös silloin, kun oireita ei ole vielä näkyvissä.

Kuiva sisäilma

Jos aamulla herätessäsi silmäsi tuntuvat kuivilta ja verestäviltä, makuuhuoneen sisäilma on aivan liian kuivaa. Jos tämä on ongelma, kannattaa hankkia esimerkiksi ilmankostutin.

Lähde: Men's Health




Haluatko piristää miestäsi? Yksinkertaiset keinot voivat auttaa häntä nauramaan silmät sikkarassa arjen keskellä. Lue tästä.

Kilpailut

Uusimmat