Totuus miesten ja naisten alkoholinkäytöstä - kumpi juo itsensä humalaan?

25.11.2015 11:18 - Senni Loikala

Tutkimus kertoo, kummalle sukupuolelle alkoholi edustaa selkeämmin humalatilan saavuttamista.  

Pitääkö mielikuva siitä, että naiset hörppivät sivistyneesti viiniä ja miehet kittaavat itsensä umpihumalaan oluella, vielä paikkansa?

Tuoreen, yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan erot naisten ja miesten alkoholinkäytössä ovat kaventuneet. Miehet juovat yhä naisia enemmän, mutta he ovat vähentäneet hieman promillepitoisten juomien kulutustaan. Sen sijaan naiset juovat alkoholia aiempaa enemmän.

Miehet juovat yhä enemmän

Naisista viimeisten 30 vuorokauden sisällä 48 prosenttia oli juonut alkoholia, kun sama lukema oli tutkimuksen alussa 45 prosenttia. Miehistä tuoppia oli nostanut noin 56 prosenttia, mikä oli noin 1,5 prosenttia vähemmän kuin aiemmin.

- Miehet kuluttavat yhä enemmän alkoholia, mutta erot miesten ja naisten välillä pienenevät, summaa tutkija Aaron White.

Suomalaisessa ja amerikkalaisessa juomakulttuurissa on varmasti eroja, mutta tottumukset saattavat pääpiirteiltään kuitenkin olla samankaltaisia.

Kymmenen vuotta drinkin äärellä

Tutkimuksessa analysoitiin kymmenen vuoden ajalta kerättyjä tietoja miesten ja naisten alkoholinkäytöstä.

Kosteiden iltojen aikana miehet erottuvat naisista kirkkaasti vielä yhdessä tottumuksessa. He yhdistävät pilven polttamisen alkoholin käyttöön selvästi useammin kuin leidit.

Näin ollen uskomus siitä, että naiset joisivat yleensä sivistyneesti ja miehet vetäisivät perseet, ei tutkitusti pidä enää paikkansa.

Lähde: CNBC

Kilpailut

Uusimmat