Työstätkö jo uutta albumia, Jenni Vartiainen?

21.04.2015 15:18 - Anna Hopi

Laulaja Jenni Vartiaisella on takanaan kolme menestynyttä albumia. Keikkakiertue on vielä kesken, mutta joko tähti on ehtinyt ajattelemaan uuden musiikin luomista?

- Olen viettänyt aikaa työhuoneella ja pähkäillyt siellä studiossa keskenäni - ja viihtynyt. Vielä ei ole muotoutunut sellaista pidemmän tähtäimen suunnitelmaa, että otanko ukulelen käteen ja laulan yksinäni vai jotain muuta, pohdiskeli Jenni Vartiainen.

Vartiaisen Ihmisten edessä, Seili ja Terra ovat muodostaneet toimivan trilogian, jossa näkyy tähden kehityskulku ja henkinen kasvu. Tunteeko Jenni tällä hetkellä tarvetta uudistua?

- Mun mielestä mikään uudistuminen ei ole itseisarvo. Se tulee vääjäämättä tapahtumaan joka levyllä. Se liittyy siihen, että jokaista levyä tehdessä tapahtuu liikettä sisäisessä maailmassa. Se liike voi ulospäin näyttäytyä hyvin pienenäkin. Aion nyt laskeutua rauhassa tuohon maailmaan ja katsoa, mihin uusi vie. Ahaa-elämykset tulevat, kun niille antaa aikaa.

Vartiaisen menestysalbumeita ovat olleet tekemässä Teemu Brunila, Mariska ja Jukka Immonen. Vieläkö työ jatkuu samojen ihmisten kanssa seuraavallakin askeleella?

- Meillä on supertoimiva jengi ja me ollaan Jukan kanssa se ydinryhmä studiolla. En oikein osaa vielä sanoa tuohon. Joskus, kun olen jotain biisiä tehnyt, niin olen pyytänyt siihen esimerkiksi Teemua mukaan jeesimään. Mitään muuta en halua kuin törkeän hyviä lauluja! Kommentoi laulajatar.

- En halua tinkiä mistään, enkä myöskään halua väen vängällä muuttamaan jengiä. Tärkeää on löytää itsestään uusia sävyjä laulajana. Trilogian päätös liittyy tähän välietappiin, jossa on hyvä pohtia omia työtapoja ja mieltymyksiä, ettei lähde toistamaan samaa kaavaa. Seilin jälkeen jäi fiilis, että samasta hiekkalaatikosta voisi puristaa vielä yhden levyn, ja syntyi Terra. Olen nyt risteystilanteessa, enkä halua liikaa maalailla sitä, millainen seuraava levy tulee olemaan.

Vartiainen pohtii reissaamisen mahdollisuutta. Olisi houkuttelevaa ottaa vähän aikaa itselleen ja lähteä katselemaan, mitä maapallon toisella puolella tapahtuu. Tällä hetkellä mielessä on kuitenkin eniten keikkarundin loppuunsaattaminen.

Tähti tullaan pian näkemään Tampere-talolla 24. huhtikuuta konserttisalikeikalla.

- Ensimmäinen puoliaika tarjoilee vähän tällaista riisutumpaa menoa. Ollaan bändin kanssa siinä, mutta kappaleet ovat akustisempia. Soitetaan ekalta levyltäkin kappaleita. Väliajan jälkeen on bileet ja tarjoillaan tämä festari- ja klubisetti. Valoa, läiskettä ja paukuntaa!

- Ilta kestää kokonaisuudessaan 2,5 tuntia. Jään keikan jälkeen jakamaan nimmareita. Ollaan niin pitkään yhdessä yleisön kanssa, että siinä ehtii tulla tutuksi.  Arvostan artisteja, jotka panostavat show'n visuaalisuuteen. Se otetaan aina isosti huomioon kaikilla keikoilla ja sitä myös lietsotaan!

 

Jenni Vartiaisen Minä sinua vaan on rakkauslaulu niille, jotka eivät mielellään käytä sanaa rakkaus. Kuuntele upea kappale täältä.

Kilpailut

Uusimmat