Uusi trendi ulkomailla: Synnytyssalissa jopa 15 ihmistä äitiä tukemassa

29.07.2015 09:36 - Emma Ylistalo

"Joukkosynnytyksessä" tulevaa äitiä tukee useampi ihminen.

Kuinka monta ihmistä sinun mielestäsi synnytyssalissa kuuluu olla? Kenties yksi tai korkeintaan kaksi läheistä tuoreen äidin tukena. Joillekin naisille tämä ei ole tarpeeksi.

Channel Mum -sivuston teettämän tutkimuksen mukaan jotkut nuoret äidit haluavat jopa viisitoista ihmistä synnytyssaliin - ja tähän ei edes lasketa sairaalahenkilökuntaa.
Kyselyyn vastasi 2000 naista ja siitä selvisi, että 20-vuotiaat ja sitä nuoremmat kutsuvat keskimäärin kahdeksan ihmistä todistamaan lapsensa syntymää.

Channel Mum -sivuton perustaja Siobhan Freegard pohtii, että nuorempi sukupolvi on tottunut jakamaan niin paljon tietoa omasta elämästään, että miksi ei myös synnytyksestä. Ilmiöön voi vaikuttaa Freegardin mukaan myös se, että moni kokee synnytyksen elämänsä suurimmaksi saavutukseksi ja haluaa siksi jakaa hetken tärkeimpien ihmisten läsnäollessa.

Mirror -sivuston mukaan synnytyssalissa olevan tukijoukon määrä on ollut tasaisessa kasvussa koko ajan. Kun 50-vuotiaat kertovat synnytyssalissa olleen yhden ihmisen tukemassa, 30-vuotiailla vastaava luku on jo neljä.

 

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat