Vähennä stressiä - siivoa kotisi ylimääräisestä tavarasta

26.02.2015 12:00 - Anna Hopi

Yksinkertainen tavaroiden järjestely ja inventaario saattaa tuoda lisäenergiaa arkeesi.

Jokaisella meillä on tapana kerätä asuntoomme tavaraa. Sitä tarttuu mukaan eri paikoista - ostoskeskukset, marketit, kirpputorit ja alelaarit pursuavat kiinnostavia esineitä, aina yhtä tarvittuja käyttötarvikkeita ja vaatteita. Kun aina ostamme uutta, on myös hyvä välillä tyhjentää kaappien sisältöä ja antaa tilaa uudelle.

Joskus kaapin siivoaminen voi olla parempi stressinlievityskeino kuin jooga, näin ehdotetaan Huffington Post -sivustolla.  Voit aloittaa suursiivouksesi ja koti-inventaariosi pienellä kartoituskävelyllä. Astele asunnon läpi ja tutki näkemääsi.
Näyttääkö tila avaralta vai onko se ahdas? Kaipaatko enemmän valoa ja selkeyttä kodin tunnelmaan?

Kävellessäsi kotisi läpi perinteistä reittiäsi, mitkä kohdat hidastavat kävelyäsi? Onko jossain kasoja tai pinoja tavaraa odottamassa selvittämistä? Kompastutko esineisiin?
Pistä muistiin kohennusta kaipaavat kohdat kodissasi. Ota ne käsittelyyn. Mieti, haluatko luopua tavarasta kokonaan, vai onko sen paikka varastossa. Kerää esineet ja vaatteet laatikoihin, vie osa varastoon. Kerää myytävät ja pois annettavat tavarat eri laatikoihin.

Ota käsittelyyn myös kodin eri paperipinot. Lajittele erikseen esimerkiksi laskut, tärkeät asiakirjat ja perheenjäsenille tärkeät paperit. Heitä roskiin tai silppuriin se paperiaines, jolla et enää tee mitään.

Järjestelyn jälkeen tunnet olosi selkeämmäksi.

Lähde: Huffington Post.

 

Oletko siivousfriikki? Lue täältä tuntomerkit tähän siivousta rakastavaan ihmistyyppiin.

Kilpailut

Uusimmat