Valmista uunipaprikoita Lauri Tähkän tapaan - katso resepti

29.08.2015 13:53 - Anna Hopi

Napolin uunipaprikoiden voimina syntyi Tähkän Hurmaan-albumi.

Laulaja kertoo uudessa Hellannupit kaakossa -keittokirjassaan rakastavansa italialaista ruokaa.

- Napolilaiset uunipaprikat on hyvinkin välimerellinen ruoka. Olen aina tykännyt Italian keittiöstä ja italialaisista ihmisistä. Hurmaan-albumin lauluja kävin kirjoittamassa Roomassa, ja syksyllä 2014 vietin aikaa monissa paikoissa Italiassa, kertoo Lauri Tähkä kirjassaan.

- Napolin kuoppaiset tiet, hulvaton meininki ja uunipaprikat jäivä unohtumattomasti mieleen.

Napolin uunipaprikat

4 hengelle

8-10 isohkoa keltaista, punaista tai vihreää paprikaa

1 keitetty kananmuna hienoksi hakattuna

2-3 vaaleaa leipäviipaletta kuutioina

300 g mozzarellaa kuutioina

50 g vihreitä oliiveja hienonnettuina

2 tl kaprista hienonnettuina

n. 50 g anjovista

½ tl valkopippuria

1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

4 rkl oliiviöljyä

korppujauhoja

(suolaa)

 

1. Pese ja halkaise paprikat, ota varret ja siemenet pois.

2. Kypsennä paprikoita noin 220-asteisen uunin yläritilällä grillivastuksella noin 20-30 minuuttia, niin että kuori "hikoilee"/ irtoaa / mustuu. Paprika on hyvä jättää al denteksi. Keitä samaan aikaan yksi noin 8 minuutin kananmuna.

3. Laita paprikat muovipussiin, anna jäähtyä ja irrota niistä kuoret.

4. Säädä uunin lämpötila noin 175 asteeseen. Laita kulhoon leipäkuutiot, mozzarellakuutiot, oliivit, kapris, anjovis, pippuri, basilika, valkosipuli, kananmuna ja oliiviöljy. Sekoita ainekset hyvin keskenään.

5. Sivele uunivuoan pohja oliiviöljyllä. Leikkaa paprikat puoliksi ja asettele puolet paprikoista nahkapuoli alaspäin vuokaan yhtenäiseksi levyksi.

6. Levitä täyte paprikoiden päälle. (Voit tehdä paprikoista myös tiukkoja rullia ja kiinnittää ne hammastikuilla)

7. Asettele puolet paprikoista täytteen päälle ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

 

Lähde: Hellannupit kaakkoon, 2015. Otavan Kirjapaino Oy.


© 2015 Lauri Tähkä ja Kustannusosakeyhtiö Otava

Kilpailut

Uusimmat