Vesa-Matti Loirin hyytävä paljastus Kari Tapion kuolemasta

20.11.2015 15:27 - Anna Hopi

Edesmennyttä Kari Tapiota jäi kaipaamaan moni läheinen ystävä, joihin kuului myös Jalkasten perheystävä Vesa-Matti Loiri.

Manageri Joona Jalkasen mukaan tulevassa Pieksämäelle rakennettavassa Kari Tapio -näyttelyssä on eräs tärkeä esine, jonka Vesa-Matti Loiri lahjoitti hänelle Kari Tapion poismenon jälkeen.

- Vesku lahjoitti minulle isän hautajaisissa uuden seinäkellon. Hän on sellainen henkimaailman kaveri ja tuli sanomaan minulle, että "Joona, haluan antaa sinulle tämän kellon. Hankin sen itselleni, ja se pysähtyi tähän kellonaikaan 18.48 samana päivänä kuin Kari Tapio kuoli." Se oli isän kuolinaika, kertoi Joona Jalkanen.

- Seinäkello oli pysähtynyt samalla hetkellä, kun isä oli vetänyt viimeisen hengenvetonsa.

Kari Tapion ja Vesa-Matti Loirin ystävyys kantoi vuosien läpi.

- He olivat ikätovereita ja työnsä puolesta kollegoita. Heillä on ollut aina sama sävel, olen pikkupojasta asti tuntenut Veskun. Me olemme perheystäviä. Kari Tapio oli Veskun kanssa samassa ohjelmatoimistossa Polarartisteilla. Kun olin alle kouluikäinen, vietin isän kanssa paljon aikaa kotona. Välillä käytiin levy-yhtiössä ja välillä ohjelmatoimistossa. Jännitin aina sitä, että pääseekö näkemään Veskua, joka oli siellä polttamassa tupakkaa. Se oli hauskaa ja intiimiä aikaa isän kanssa, muisteli mies.

"Uuno Turhapuro on meidän perheen kieltä"

- Vesku esiintyi isän 60-vuotiskonsertissa vuonna 2005 ja hän esitti yhden kappaleen myös isän hautajaisissa. Se oli hieno kunnian hetki.

Jalkanen arvostaa Veskua suuresti myös tämän uran ansiosta.

- Vesku on suurmies viihdealalla. Kaikkien mun kavereiden suurin idoli ja esikuva kaikessa, mitä hän on tehnyt. Musiikissa ja urheiluhommat myöskin. Uuno Turhapuro -elokuvat ovat meidän perheen puhekieltä. Kaikki huumori tulee sitä kautta. Vaikka Vesku ei olisi fyysisesti läsnä, hänen huumorinsa on aina läsnä. Spedehuumori ja Veskuhuumori, sillä me miehet pysytään ojien välissä.

Kilpailut

Uusimmat