Vuoden Pro Iskelmä -palkinto menee Sinä ansaitset kultaa -hittinikkarille

12.02.2016 21:20 - Anna Hopi

Petri Somer on tämän hetken kovin suomalainen musiikkivaikuttaja iskelmäkentällä.

Pro Iskelmä -palkinnon saa tänä vuonna säveltäjä-muusikko Petri Somer, joka on kotimaisen musiikin monilahjakkuus. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on tuonut iskelmäkentälle tuoretta näkemystä ja uusia tuulia. Niillä tuulilla on ollut merkittävä rooli monien artistien menestystarinassa.

Suvi Teräsniskan Hennosta kuiskauksesta kaikki vuonna 2007 lähti ja sen jälkeen hittitehtaalta on tullut toinen toistaan hienompia lauluja, joita ovat levyttäneet muun muassa Yö, Jari Sillanpää ja Neljänsuora.

Kansa rakastaa näitä lauluja siinä määrin, että Somerin sävellys on voittanut Iskelmä Gaalassa vuoden iskelmä -palkinnon kahtena edellisenä vuonna. Iskelmän listalla hänen viimeisin jalokivensä Sinä ansaitset kultaa on viihtynyt 63 viikkoa putkeen, listaykkösenä se on ollut peräti 53 viikkoa.

Somerin voittoa perusteltiin Iskelmä Gaalan lavalla sillä, että mies on iskelmämusiikin Pelle Peloton, joka ei pelkää rikkoa raja-aitoja.

Palkinnon hänelle jakoivat hetki sitten Iskelmä Gaalan lavalla Juha Tapio ja Iskelmän toimituspäällikkö Sanna Wänskä.

- AIka harvoin meikäläinen jää sanattomaksi. Pitää lainata Sannia, että mitähän ihmettä... Olen tullut varkain tälle alalle. Palkinto ei ole pelkästään minulle, koska en kirjoita kappaleita yksin. Palkinnossa on monta saajaa, kommentoi mies voittoaan.

- Kiitän perhettäni uskosta, kuka urpo lähtee kirjoittamaan biisejä ammatikseen. Mutta kun se on vaan niin kivaa. Rakastan sitä hommaa yli kaiken. Lasse Wikman, ilman sinua en olisi koskaan aloittanut kirjoittamaan mitään. Tämä on tiimityötä. Toivotaan, että tiimityö heijastuisi koko yhteiskuntaan, koska vain sillä pääsemme eteenpäin. Ei lähdetä vetistelemään, kun olen kuitenkin muusikko. Vedetään jamit!

Mies esitti Gaalassa Jerry Lee Lewisin tunnetuksi tekemä Great Balls of Fire -kappaleen extempore-numerona.

Kilpailut

Uusimmat