Pakkanen ja tekniset ongelmat kiusaavat junaliikennettä - lähes kaikki junat myöhässä

23.12.2010 10:10 -

Sekä kauko- että lähiliikenteen junille on tänään aamupäivällä odotettavissa myöhästymisiä.

Yöjunan veturi hajosi aamuyöllä Seinäjoen ja Kokkolan välillä, mikä hidastutti sekä pohjoiseen että etelään kulkevia yöjunia puolesta tunnista kahteen tuntiin. Yöjunien kulkuun vaikutti lisäksi aamuyöllä alkanut kauko-ohjausvika Parkanossa. Kauko-ohjausvika aiheuttaa myös muille Pohjanmaan-radan kaukojunille noin 10–30 minuutin myöhästymisiä aamupäivän aikana.

Pieksämäen ja Kuopion välillä oli aamulla kovan pakkasen aiheuttama kiskon katkeama, jonka vuoksi Savon-radalla kaksi junaa jäivät noin tunnin myöhään.

Kaukojunien kulkua ovat aamun aikana hidastuttaneet myös yksittäiset veturiviat.

Pääkaupunkiseudun lähiliikennettä karsitaan

Pääkaupunkiseudun lähijunaliikennettä karsitaan aamupäivällä sujuvan liikenteen varmistamiseksi. I-junat Helsingin ja Tikkurilan sekä K-junat Helsingin ja Keravan välillä perutaan. N-junat kulkevat Helsingin ja Keravan välillä pysähtyen kaikilla väliasemilla. Myös A- ja M-junien yksittäiset peruutukset ovat mahdollisia. Lähiliikenteen junille on lisäksi odotettavissa myöhästymisiä.

A-juna hajosi Pasilaan tänä aamuna noin puoli kahdeksalta, mikä hankaloitti lähijunaliikennettä rantaradalla. Hajonnut juna on siirretty pois Pasilasta, mutta vaikutukset liikenteeseen jatkuvat aamupäivän ajan. Samanaikaisesti Ilmalassa sattunut vaihdevika vaikutti lähijunien kulkuun. Pääradan lähijunaliikenteeseen vaikuttavat yksittäiset kalustorikot.

Erilaisten häiriöiden seurauksena Helsingin ratapiha ruuhkautuu, mikä aiheuttaa lisää myöhästymisiä sekä kauko- että lähiliikenteessä.LUE LISÄÄ AJANKOHTAISIA UUTISIA

Kilpailut

Uusimmat