10 asiaa, joita menestynyt ihminen ei suostu tekemään

24.11.2014 14:00 - Elina Jokela

Menestyneet ihmiset omaavat tietynlaisia piirteet ja tietävät, miten luoda hyviä asioita elämäänsä.

Menestyvät ihmiset eivät yleisesti ottaen halua olla negatiivisten ihmisten ympäröimänä. Heille myöskään rahan omistaminen ei ole niin tärkeää kuin omassa elämässä ja työssä viihtyminen. Huffington Post listasi asioita, joita menestyneet ihmiset eivät suostu tekemään.

 1. He eivät ajattele menestystä rahallisena voittona.

Moni menestynyt ihminen määrittelee menestyksen onnena, mielenrauhana tai muiden auttamisena. He näkevät rahan turvana ja se avaa ovia eri mahdollisuuksiin. He ymmärtävät, että rahalla ei voi ostaa onnellisuutta.

2. He eivät aloita päiväänsä ilman suunnitelmia.

Menestyneet ihmiset tietävät, että päivä pitää suunnitella etukäteen, jotta aika ei mene hukkaan. Jokaiselle päivälle voi esimerkiksi asettaa tavoitteita, mitä haluan tänään saada aikaan. Se lisää järjestelmällisyyttä arjen kaaoksen keskelle.

3. Heidän määränpäänsä ei ole täydellisyys.

Menestyneet ihmiset eivät käytä turhaa aikaa täydellisyyden tavoitteluun. He etsivät virheitä ja yrittävät korjata niitä, mutta osaavat suhtautua yllätyksiin inhimillisellä lämmöllä ja ymmärryksellä.

4. He eivät kerää negatiivisia ihmisiä ympärilleen.

Pessimistiset ihmiset, viivyttelijät ja tekosyiden keksijät ovat menestyjille punainen vaate. Tämä johtuu siitä, että negatiiviset ihmiset tartuttavat negatiivisuuden myös muihin. He vievät usein joukossa energiaa.

5. He eivät anna epäonnistumisen viedä heitä alas.

Menestyneet ihmiset näkevät epäonnistumisen kasvuna ja mahdollisuutena oppia. Aivan sama, kuinka monta kertaa epäonnistuu, sieltä noustaan aina vahvempana kuin koskaan.

6. He eivät keksi tekosyitä.

Menestyneet ihmiset ottavat vastuun virheistään. He korjaavat virheensä ja tavoittelevat määränpäätään joka päivä. Jos tulee tehtyä virhe, se voidaan myöntää itselle ja muille.

7. He eivät kadehdi muiden ihmisten menestystä.

Menestyneet ihmiset uskovat, että kaikki voivat menestyä. He eivät näe muiden menestystä uhkana vaan motivaationa. Jos kateus nousee, se on merkki uuden kehitysalueen löytämisestä.

8. He eivät sivuuta rakkaitaan.

Työ on tärkeää menestyneelle ihmiselle, mutta se ei oikeuta rakkaiden ihmisten unohtamista. Läheisten ja ystävien tuki on tärkeää menestyneelle ihmiselle, siispä suhteista tulee pitää huolta.

9. He eivät unohda hauskanpitoa.

Työ voi olla väsyttävää. Menestyneet ihmiset tietävät, että työ ilman hauskanpitoa on merkityksetöntä. He osaavat rentoutua ja ottaa joskus vapaaillan hyvän kirjan, viinin tai illanvieton merkeissä.

10. He eivät koskaan lakkaa oppimasta.

Menestyneet ihmiset tietävät, että kukaan ei koskaan tiedä kaikkea. Aina voi oppia uutta. Siispä he osaavat esimerkiksi kerätä ympärilleen erilaisten osaajien joukon. He myös opettelevat uusia asioita, koska haluavat kehittyä työssään ja elämässään.

Lähde: Huffington Post

 

Paranna elämäsi laatua viidellä asialla. Lue täältä ja katso, mitä voit tehdä arjessa.

Kilpailut

Uusimmat