10 ohjetta satumaiseen elämään - askeleet alkavat sinusta

29.09.2015 09:37 - Reija Saarinen

Jokainen valintamme vaikuttaa meille räätälöityyn elämänpolkuun. Pidä siis huolta siitä, minkä sinä valitset omaksi jutuksesi.

Onnellinen elämä ei vaadi suuria. Tärkeintä on, että viettää aikaa hyvien tyyppien kanssa ja pitää myös huolta terveydestään.

1. Yritä syödä mahdollisimman paljon prosessoimatonta ruokaa. Panosta ruokavalioon, joka sisältää hedelmiä, vähärasvaista lihaa kuten kanaa ja kalkkunaa sekä nauti säännöllisesti jyviä. Useissa tutkimuksissa ruokavaliolla on todettu olevan ratkaiseva rooli myös henkisessä hyvinvoinnissa. Huono ruoka väsyttää, terveellinen piristää - niin yksinkertaista se on.

2. Kävele aina, kun se on mahdollista. Hyötyliikunta on hyödyllistä ja tehokasta sekä auttaa pitämään mielen virkeänä. Liikunta vapauttaa kehossamme onnellisuushormoniksikin kutsuttua endorfiinia.

3. Pidä taukoa alkoholin nauttimisessa. Älä tee siitä tapaa. Se tekee hyvää kukkarolle, maksalle sekä mielelle. Alkoholin nauttiminen myös heilauttaa serotoniintasapainoa aivoissamme, joka saattaa näkyä alakulona juomista seuraavina päivinä.

4. Nauti töissä itsetehty lounas. Näin saat joka päivä terveellistä ja kotitekoista ruokaa ja mikä parasta, säästät rahaa.

5. Pidä lomia ja nauti niiden aikana pelkästä olemisesta. Elämä on pitkä ja töitä ehtii kyllä tehdä, siksi välillä on hyvä antaa itsensä vain nauttia ja ottaa rennosti. Jos sinun ei ole mahdollista varastaa itsellesi pidempää lomapätkää, vietä iltoja ja viikonloppuja ilman tarkkaa ohjelmaa. Ole rauhassa itsesi kanssa ja nauti joutilaisuudesta.

6. Yritä pysytellä erossa negatiivisesta ajattelusta ja kiinnitä huomiota elämän positiivisiin puoliin. Muista, että voit itse valita jokaisen asian kohdalla, mitä siitä ajattelet. Se ajatus, joka mieleesi tulee ensimmäisenä, ei välttämättä ole oman onnellisuutesi kannalta paras. Kiinnitä ajatuksiisi huomiota ja pyri valitsemaan myönteisiä mietteitä valittamisen ja kielteisten ajatusten sijaan.

7. Välttele ihmissuhteita, jotka saavat sinut tuntemaan olosi ahdistuneeksi. Huonoja suhteita ei tarvitse kukaan.

8. Vietä aikaa myös ilman teknologiaa ja sosiaalista mediaa. Nauti ympäröivästä maailmasta ja rakkaista ihmisistä. Ja mikä tärkeintä, ole läsnä siinä, mitä teet.
 
9. Älä tuhlaa aikaasi sen pohtimiseen, mitä muut sinusta ajattelevat. Ole rohkeasti oma itsesi ja tavoittele niitä asioita, jotka ovat juuri sinulle tärkeitä.

10. Lue enemmän ja opi lukemastasi. Lue myös viihdyttävää kirjallisuutta, mukavaa hömppää, jonka parissa voit vain rauhassa viihtyä.

 


Lue myös: Oletko löytänyt loppuelämän kumppanisi? 18 syytä pitää hänet elämässäsi

 


Lähde: My Domaine

Kilpailut

Uusimmat