4 tapaa, joilla teet itsestäsi vastustamattoman puolison edessä

07.10.2015 12:38 - Anna Hopi

Yksinkertaisilla teoilla voi parantaa pitkääkin liittoa ja tuoda kipinää parin välille, tietää suomalaisvalmentaja.

Valmentaja Heikki Harju suosittelee neljää tehtävää, joilla pystyy luomaan parisuhteeseen lämpöä ja leiskuntaa. Hänen mukaansa periaatteita kannattaa treenata, kunnes ne ovat selkärangassa olevia tottumuksia.


1. Ota vastuu rakkaudesta ja intohimosta suhteessasi.

"Parisuhteessa ainoa ihminen, jota voit muuttaa olet sinä itse! Älä sysää vastuuta puolisollesi. Molempien tulee kantaa vastuuta, mutta kanna ensin vastuu omista tunteistasi, jotka tuot mukanasi suhteeseenne ja sen päälle tue vielä puolisosi kehittymistä tunteidensa käsittelyssä. Kun molemmat teette näin syntyy jotain kaunista!"

2. Muuta omat odotuksesi kumppanin arvostamiseksi.

"Liian suuri määrä sääntöihin kiedottuja odotuksia parisuhteessa on lopun alku. Toisaalta, kun tiedostaen etsit kaikkien odotustesi tilalle syitä arvostaa puolisoasi ja olla kiitollinen hänestä, tulet löytämään aivan uuden maailman suhteenne sisältä. Samalla vaikutukset tulevat olemaan äärimmäisen voimaannuttavat myös muille elämänalueillesi!"

3. Rakasta puolisoasi joka päivä - ja näytä se teoin.

"Rakastaa on verbi, se on tekemistä, se on vaihtelun tuottamista, puolison yllättämistä, aktiivista läsnäoloa arjessa jne. Rakkaus on puolestaan tuon verbin "rakastaa" hedelmä, se on seuraus. Rakastaminen on jotain, mikä on aktiivista, se on yllättävää, se on jännittävää, se on aina uutta, mutta uusiutuakseen se vaatii yhteisiä hetkiä erilaisissa paikoissa ja yllätyksellistä toimintaa tutuissa paikoissa, kaavojen murtamista ja uuden kokeilua, yhdessä kasvamista ja rohkeaa kohtaamista. Rakasta pyyteettömästi odottamatta mitään takaisin ja tulet aina olemaan rakastunut puolisoosi. Samalla tulet näkemään, kuinka vaikea puolisosi on vastustaa pyyteetöntä rakkauttasi (Se on yhtä vaikeata kuin ottaa vastaan näennäisellä rakkaudella verhotut entiset odotuksesi)."

4. Aseta puolisosi tarpeet omiesi edelle suhteen sisällä.

"Yksilönä olet vastuussa itsestäsi, terveydestäsi, tunteistasi ja toimintakyvystäsi sekä kyvystäsi nauttia elämästä. Se on ensisijainen tehtäväsi liittyen sinuun itseesi. Sinä olet voimakkain vaikuttaja omaan elämääsi."

 

Lähde: Heikki Harjun blogi.

Kilpailut

Uusimmat