5 ällöttävää ihonhoitoainetta - laittaisitko omille kasvoillesi?

21.02.2015 12:05 - Eeva Rajala

Tavallisen puhdistusaineen, kuorinnan, kasvoveden ja hoitovoiteen lisäksi markkinoilla on jos jonkinlaisia hoitoja, joita naiset voivat kokeilla saadakseen maailman ihanimman ja sileimmän ihon.

Jotkut naiset tekevät mitä tahansa, jotta erityisesti kasvojen iho olisi mahdollisimman kuulas ja nuoren näköinen. Women's Health -lehti listasi viisi sellaista ihonhoitoainetta, jotka lähinnä yököttävät ennemmin kuin herättävät naisen impulsiivisiin eläköön-huutoihin:

Linnunkakka

Kerrotaan, että satakielen ulosteessa on sellaista entsyymiä, joka kuorii ihoa. Linnun uloste ei ole täynnä haitallisia bakteereja, vaan sen kerrotaan olevan UV-säteilyn vuoksi steriiliä, kertoo ihotautilääkäri Debra Jaliman. Siinä, missä pulu voi kakata päällesi kadulla ihan ilmaiseksikin, "satakielenkakkahoito" maksaa esimerkiksi New Yorkissa 180 dollaria eli noin 165 euroa kerta.

Siemenneste

Sperman sanotaan hidastavan ihon vanhenemista. Se sisältää vahvaa antioksidanttia nimeltä spermiini, jonka uskotaan silottava ihoa ja hävittävän ryppyjä. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaa, spermiinihoitoja on tarjolla ainakin kauneushoitoloissa Yhdysvalloissa. Jaliman ei tiedä, toimivatko hoidot. Jalimanin mukaan siemennesteessä on kuitenkin E-vitamiinia, josta voi olla iholle hyötyä.

Käärmeen myrkky

Laajasti uskotaan, että käärmeen myrkky toimii iholla kuin Botox-hoito, ja uskomuksessa voi olla jotain totuudenperää. Jaliman kertoo, että käärmeen myrkyssä on peptidejä, jotka rentouttavat lihaksia ja häivyttävät näin ryppyjä. Käärmeen myrkkyä sisältävissä ihonhoitotuotteissa ja kasvohoidoissa käytetään synteettistä versiota käärmeen myrkystä.

Peräpukamavoide

Erilaisia peräpukamavoiteita löytyy apteekkien hyllyiltä. Reseptivapaa lääke vähentää turvotusta taistelee tulehduksia vastaan. Kaiken järjen mukaan voiteen siis pitäisi toimia myös esimerkiksi silmänympärysvoiteena? Ihotautilääkäri Jalimanin mukaan peräpukamavoiteessa on fenyyliefriiniä, joka on supistaa verisuonia ja auttaa näin turvotuksessa. Voiteessa on myös hydrokortisonia, joka auttaa tulehduksessa. Voiteen tuoksu ei kuitenkaan välttämättä ole paras mahdollinen. Kannattaa myös muistaa, että silmänympärysiho on hyvin ohut, eikä voide ole tarkoitettu niin ohuelle iholle.

Olut

Jos ei oluen mausta pidä, voi sitä juomisen sijasta taputella kasvoille. Oluen sisältämän hiivan nimittäin uskotaan estävän finnien puhkeamisia. Jalimanin mukaan monet ihmiset sekoittavat olutta ja munanvalkuaista ja käyttävät seosta kasvonaamiona. Ihotautilääkäri varoittaa kuitenkin, että hiivasta voi tulla myös ongelmia, sillä se voi kuivattaa ihoa merkittävästi.

Kilpailut

Uusimmat