8 vinkkiä energisoivaan lomaan - näin töihin palaamisesta ei tule tuskaa

03.08.2015 10:53 - Anna Hopi

Osaatko lomailla niin, että pursuat energiaa loman lopussa? Hyvillä vinkeillä saat vapaapäivistäsi kaiken irti.

1. Keskity stressin vapauttamiseen.

Aloita jokainen lomapäivä keskittymällä suhteeseen itsesi kanssa. Anna itsellesi omaa aikaa aamuisin.

2. Päätä päästää irti ahdistuksesta.

Älä keskity laskujen maksamiseen, siivoamiseen, kuntoiluun tai ihmisten tapaamiseen lomallasi. Jos murehdit kaikkia tekemättömiä asioita tai sovittuja tapaamisia, eksyt kunnianhimoisuuteesi. Ota jokaiselle lomapäivälle yksi asia, jota haluat puuhastella tai päätä viettää laiskottelupäivä.

3. Aseta itsellesi rajat.

Jos lähdet lomalle, mieti etukäteen kuinka paljon teet siellä vaativampia asioita, ja aiotko viettää aikaa sosiaalisessa mediassa. Kaikki eivät voi työnsä puolesta laittaa puhelintaan kiinni, mutta voitko esimerkiksi pitää sitä äänettömällä?

4. Nuku reilusti, kerää voimavaroja.

Tutkimukset todistavat, että ihmiset suoriutuvat tehtävistään paremmin, kun he saavat tarpeeksi unta.

5. Anna aikaa läheisimmille ihmissuhteillesi.

Lomalla voit nähdä vanhempiasi, sisaruksiasi ja heidän perheitään ja sukuloida mielin määrin. Parhaan ystävän kanssa voi järjestää sauna-iltoja tai jopa lomailla yhdessä.

6. Anna periksi houkutuksille, mutta ruoki itseäsi myös tasapainottavilla ruoilla ja juomilla.

Monet juovat alkoholia lomallaan. Näistäkin juomista kannattaa valita niitä, joissa ei ole paljon lisättyä sokeria mukana. Voit panostaa syömiisi ruokiin ja kokeilla juttuja, joihin ei ole arjen kiireessä aikaa.

7. Kokeile hauskoja aktiviteetteja.

Sinun ei tarvitse lähteä juoksemaan tai kuntosalille lomallasi, mutta voit kokeilla miellyttäviä harrastuksia. Miten olisi melominen tai retkeily luonnossa?

8. Harrasta!

Oletko aina unelmoinut uudesta harrastuksesta? Odottavatko pensselit ja maalausalustat kotonasi maalausintoasi? Kesäloma on parasta aikaa lähteä tekemään asioita, jotka ovat vastapainoa arjen touhuille.

Lähde: Huffington Post.


Kilpailut

Uusimmat