8 vinkkiä hyvän olon kevässiivoukseen - hoida mieltä ja kehoa

20.03.2015 18:00 - Eeva Rajala

Aurinkoinen sää tarkoittaa kevätsiivousta - mutta mitä jos tällä kertaa kaappien ja laatikoiden lisäksi putsaisit kehon ja mielen?

Hyvän olon asiantuntija, brittiläinen Spire the Glen -sairaalan ylihoitaja Kate Hoffmann puhuu ihmisen sisäisen "siivoamisen" tärkeydestä. Nainen kertoo Daily Express-lehdelle, miten kehon, mielen ja sielun kevätsiivous onnistuu parhaiten.

Juo enemmän vettä

Yksi terveellisimmistä muutoksista, mitä ihminen voi tehdä, on alkaa juoda enemmän vettä. Vesi sammuttaa janon ja puhdistaa kehoa kuona-aineista auttaen muun muassa munuaisia toimimaan paremmin. Hyvä nesteytys auttaa myös ruoansulatusta ja vähentää turvotusta. Vesi on hyväksi myös ihon terveydelle. Kurkku ja vesimeloni ovat loistavia välipaloja.

Nauti auringonvalosta

Valoisa aika pitenee koko ajan, joten nauti ulkona olosta. Keho saa auringosta D-vitamiinia, mikä on tärkeää terveydelle. D-vitamiinivaje on yhdistetty muun muassa painonnousuun. Kesällä kannattaa muistaa, ettei kuumimpina hetkinä kannata olla tuntikaupalla auringossa varsinkaan ilman aurinkosuojaa. Jos tekee töitä sisällä, kannattaa vaikka lounastunnilla lähteä ulos raittiiseen ilmaan.

Ruokavalio vuodenaikojen mukaan

Ruokavalioon on hyvä sisällyttää vuodenajan omia tuotteita, esimerkiksi keväällä ja kesällä herneitä, uusia perunoita ja lehtivihreitä.

Kävele tai pyöräile töihin

Talvisin on helppo keksiä syitä, miksi mennä omalla autolla tai julkisilla kulkuvälineillä töihin. Keväällä säiden parannuttua ja valon määrän lisäännyttyä kannattaa myös muistaa, että polkupyörä odottaa pyörävarastossa. Tällainen muutos toiminnassa voi näkyä suurestikin muun muassa ihmisen painossa, terveydessä ja onnellisuudessa.

Lisää sosiaalisuutta

Syksyisin ja talvisin ihmiset haluavat usein jäädä kotiin sohvalle makaamaan. Kevät antaa mahdollisuuden elvyttää sosiaalinen elämä. Esimerkiksi viikonloppukävelyn tai grillauspäivän järjestäminen voi tuoda lisää virtaa.

Vältä pikadieettejä

Kesän lähestyessä monet haluavat rantakuntoon nopeasti. Pikadieetit eivät kuitenkaan toimi ja voivat itse asiassa johtaa painonnousuun. Itsellensä ei kannata asettaa liian suuria paineita siitä, että täydelliseen rantakuntoon pitäisi päästä ja nopeasti. Keskittyminen kannattaa fokusoida siihen, että tekee pysyviä muutoksia.

Esimerkiksi lomamatkalle kannattaa valita sellaisia vaatteita, jotka näyttävät henkilön omasta mielestä hyvältä. Ennen matkaa kannattaa vähentää suolan käyttöä ja juoda paljon vettä. Näin vältetään turha turvotus ja saadaan kuona-aineet pois.

Juo alkoholia vain kohtuudella

Alkoholissa on runsaasti tyhjiä kaloreita. Kannattaa valita esimerkiksi sellaisia viinejä, joiden alkoholipitoisuus on pienempi. Siidereissä ja oluissa on eniten kaloreita, sillä ne sisältävät eniten sokeria. Alkoholin juomisen yhteydessä kannattaa muistaa juoda runsaasti vettä.

Tee oma kesäinen biisilista

Tutkimusten mukaan musiikki voi nostaa mielialaa. Mielekäs musiikki alentaa stressitasoja. Kesäiseen biisilistaan voi lisätä erityisesti sellaisia kappaleita, jotka ovat kesäisen rentoja ja hyväntuulisia.

Lähde: Daily Express


Oletko kodin siivousfriikki? Voit testata sen täältä.

Kilpailut

Uusimmat