9 naista paljastivat niksinsä: "Näin sain pudotettua yli 20 kiloa"

23.06.2015 12:49 - Tiina Svensk

Laihduttamiseen liittyy monta myyttiä - nyt siinä onnistuneet naiset kertoivat, miten he sen tekivät.

Mietitkö usein, kuinka ihmiset onnistuvat pudottamaan painoaan kaiken muun keskellä? Yhdeksän naista kertoi Family Share-sivustolle, mikä muutos auttoi heitä pudottamaan yli kaksikymmentä kiloa - ja myös pysymään tavoitepainossaan:

Uudista lempiruokasi

Alicia: "Pudotin 37 kiloa liikkumalla säännöllisesti ja korvaamalla kaikki lempiruokani terveellisemmillä vaihtoehdoilla. Vaihdon raaka-aineet tuoreisiin, ja myös käsitykseni tuoreeseen ruokaan muuttui: Se ei ollut enää kallista, mautonta ja tylsää. Kun söin paremmin, sain lisää energiaa enkä enää pitänyt lapsiani tekosyynä treenien väliin jättämiselle."

Pidä ruokapäiväkirjaa - ja kysy itseltäsi kaksi kysymystä

Brittany: "Pudotin 45 kiloa opiskelujeni aikana ruokapäiväkirjan avulla. En kirjoittanut ylös ainoastaan kaikkea syömääni, vaan kirjoitin ylös myös syyn, miksi söin. Ymmärsin pian ruuan olevan minulle helpotus stressin keskellä.

Kun kysyin itseltäni, mitä söin ja minkä vuoksi, tulin tietoisemmaksi tavoistani ja syömästäni ruuasta. Kun tunnistin tapani, pystyin muuttamaan niitä: Pienensin annoskokojani ja tunnistin hetket, kun halusin tunnesyödä."

Annoskoot kuntoon

Jeanenne: "Olen uimari ja kahden lapsen äiti, ja ruokavalioni on aina ollut tasapainoinen ja normaali. Muuttamalla annoskokoani onnistuin pudottamaan painoani raskauden jälkeen. Kun otat avuksesi pienemmät lautaset, huijaat mieltäsi luulemaan, että syöt yhtä suuria annoksia kuin aiemminkin. Tulet siis kylläisemmäksi pienemmästä määrästä ruokaa.

Lisäksi opettelin juomaan tarpeeksi vettä, ja pian mahduin taas nuoruuteni farkkuihin, joita olin käyttänyt ennen raskausaikaani."

Tutki, mitä ravintolat tarjoavat

Jen: "En olisi ikinä voinutkaan kuvitella, että työskentelisin unelmoimallani muotialalla, koska olin niin ylipainoinen, etten ollut enää terve. Söin paljon ulkona, mutta ruokailutottumukseni muuttuivat, kun tutkin ennakkoon mitä ravintolat tarjoavat.

Useimmat ravintolat tarjoavat terveellisempiä vaihtoehtoja ruokalistallaan, ja osa annoksista taas on epäterveellisempiä kuin haluaisitkaan uskoa. Siksi on tärkeää tietää, mitä syö - myös ulkona syödessä. Kun minulla on vapaa-aikaa, suunnittelen ruokani etukäteen tulevalle viikolle.

Tällä hetkellä työskentelen Chanelilla, ja juoksen maratoneja, aina kun töiltäni ehdin."

Opi valitsemaan viisaasti

Krystal: "Pudotin lähes 30 kiloa opettelemalla valitsemaan viisaasti ja priorisoimaan. Esimerkiksi majoneesin sijaan aloin käyttää kreikkalaista jogurttia. Järjestin myös aikatauluni niin, että ehdin salille treenaamaan painojen kanssa. Kun tein päätöksen, etten antanut minkään horjuttaa treenejäni ja ruokailuani, se piti. 

Nyt minulla on enemmän energiaa: Jaksan juosta, pyöräillä ja käydä kävelyillä mieheni kanssa. Suostun nykyisin myös valokuviin, toisin kuin aiemmin."

1-1-1 -taktiikka

Yasmine: "Pudotin 22 kiloa 1-1-1 tai A A A -taktiikalla, jonka ravitsemusterapeutit ovat kehittäneet. Taktiikka muistuttaa, että jokaisella annoksella täytyy olla yksi osa hiilihydraattia, yksi proteiinia ja yksi rasvaa. Kun huolehdin, että lautaseltani löytyy jokainen kerta ainakin yksi lähde jokaiselle ravinteelle, muodostin tasapainoisempia ja terveellisempiä aterioita."

Pidä hammasharjaa mukanasi

Tricia: "Pudotin yli 45 kiloa lopettamalla limujen juomisen ja pitkälle prosessoitujen hiilihydraattien syömisen. Opettelin myös kasaamaan lautaselleni vihanneksia - koostin ainakin puolet annoksestani niillä. Otin myös hammasharjan mukaani joka paikkaan, ja pesin hampaani aina aterioiden jälkeen. Raikas hengitys nimittäin vähentää houkutuksiin sortumista, emmekä napostele niin herkästi."

Täytä pakastimesi hyvällä ruualla

Annie: "Olen sairaanhoitaja, ja ajattelin ennen, ettei minulla aikaa laittaa terveellistä ruokaa. Täytin kuitenkin pakastimeni vihanneksilla, ja valmistin suurempia annoksia kerralla ja pakastin niitä valmiiksi, jotta ehtisin syödä hyvin kiireenkin keskellä."


Lähde: Family Share

Kilpailut

Uusimmat