Ahdoitko vatsasi täyteen ruokaa - ja nyt turvottaa? Pikahelpotus saattaa tulla syömällä lisää

01.12.2014 17:04 - Anna Hopi

Pikkujouluaika on monelle herkkujen mässäämisen juhla-aikaa. Tulokset ovat usein sen mukaisia - suolisto saattaa olla kovilla syömisen ansiosta. Onneksi oloon on helppoja apukeinoja tietyistä ruoka-aineista.  

Mikäli mässäilystä on tullut tukala olo ja suoli ei oikein toimi kunnolla, kannattaa kokeilla seuraavia ruoka-aineita helpottamaan oloa:

Banaani

Banaanin kerrotaan olevan melko hyvin sulavaa. Erityisesti banaanin sisältämä kalium auttaa ruoansulatusjärjestelmää. Banaanissa on myös paljon kuitua, joka puolestaan auttaa ripuliin. Tosin monilla banaani voi kovettaa vatsaa liikaa.

Appelsiinimehu

Appelsiinimehua kannattaa juoda ennen ruokaa, eikä appelsiinimehua kannata juoda samalla kun syö hiilihydraatteja. Muuten olotila voi tulla vieläkin tukalammaksi.

Mausteet

Vaikka mausteisen ähkyaterian jälkeen ei kiinnostaisi lisätä mausteita ruokaan juurikaan, kannattaa niin kuitenkin tehdä. Kuminan esimerkiksi kerrotaan olevan ruoansulatusta auttava mauste.

Riisi

Valkoinen riisi mieto ja sisältää vain vähän kuitua, joten ruoansulatuksen ei tarvitse tehdä kauheasti töitä ruoan hajottamisen eteen. Samanlaisia helposti sulavia ruokia ovat paahtoleipä ja keitetty peruna.

Omenaviinietikka

Omenaviinietikka voi helpottaa ruoansulatuksen toimintaa ja helpottaa suolen kramppeja. Kannattaa sekoittaa esimerkiksi ruokalusikallinen omenaviinietikkaa ja ruokalusikallinen raakahunajaa lasiin vettä.

Piparminttutee

Kupillinen piparminttuteetä auttaa turvotukseen, ilmavaivoihin, kramppeihin sekä huonovointisuuteen. Piparmintun on havaittu rentouttavan vatsan lihaksia ja auttaa näin ruoan liikkumista eteenpäin suolessa.

Vältä suolaa

Suola saa vain nesteen keräytymään vatsan ympärille. Suolaisten pikkusyötävien sijasta kannattaa syödä esimerkiksi suolattomia manteleita tai popkornia.

Lähde: Huffington Post




Monesti se pitää paikkansa, että olet mitä syöt. Kymmenen ruoka-ainetta voivat myös auttaa ihmistä superhyvään kuntoon pääsemisessä. Kokeile ohjeita täältä.

Kilpailut

Uusimmat