Äitien parhaat vinkit stressinhallintaan - lue täältä

20.05.2015 12:23 - Anna Hopi

Kun stressi käy liian suureksi, kellä muulla on kokemusta sen hallinnassa kuin perheenäideillä? He kertoivat parhaimmat ohjeensa selvitä sekavassakin arjessa.

1. Harjoita kärsivällisyyttä. Lasten kiukutteluhetkillä punnitaan kärsivällisyys. Samoin silloin, kun myöhästyt bussista, unohdat ostaa kaupasta wc-paperia (ja se on loppu). Kärsivällisyys pienissä asioissa on tyyneyttä myös isoissa asioissa.

2. Juhli pieniäkin onnistumisia. Äidit juhlistavat lapsensa ensiaskeleita ja ensimmäistä pyöräajelua ilman apupyöriä. Taputa sinäkin itseäsi selkään kun teet pieniäkin edistysaskeleita.

3. Pidä kuria. "Teet sen, koska minä sanon niin." Jos sisäinen lapsesi alkaa valittamaan ja kiukuttelemaan, pidä sille samanlaista kuria kuin pitäisit äitinä omille lapsillesi.

4. Luo itsellesi hyviä tapoja. Syö säännöllisesti - äideillä on tapana jättää aterioita väliin kiireen takia. Tavat parantavat oloasi - pidät silloin huolta itsestäsi. Annat aikaa vain itsellesi.

5. Omaksu itsellesi äitimäisiä sanontoja, kuten "Kaikki voisi olla huonomminkin", "Aikainen lintu madon nappaa" ja "Jos et voi sanoa mitään mukavaa, älä sano mitään."

Lähde: Huffington Post.

Kilpailut

Uusimmat