Aloita päiväsi kiireettömästi - 12 ihanaa tapaa aamuhetkiin

18.07.2015 14:11 - Tiina Svensk

Aamu vaikuttaa olennaisesti siihen, millainen päivästäsi tulee. Rauhoita aamuhetkesi ja tee jotain itsellesi mieluista.

Tuntuuko, että kiire vaivaa sinua jo heti aamusta asti? Opettele heräämään 20 minuuttia aikaisemmin, ja ota joku seuraavista vinkeistä osaksi jokaista aamuasi. Huomaat, että aloittaessasi päiväsi rauhassa olet paljon valmiimpi työpäivän tehtäviin:

1. Kirjoita aamusivuja

Kirjailija Julia Cameron suosittelee ihmisiä kirjoittamaan aamusivuja. Idea on yksinkertainen: kirjoitat joka aamu kolme sivua tekstiä. Tekstin ei tarvitse olla järkevä kokonaisuus, vaan anna kirjoituksen olla puhdasta tajunnanvirtaa. Jäsentelet ajatuksiasi ja tunteitasi vihkosi sivuille.

2. Joogaa

Joogaa tai venyttele aamuisin. Herättele kehosi aamuun lempeillä liikkeillä, jotka myös huoltavat kehoasi ja mieltäsi. Jos et ole ennen huoltanut kehoasi, sinun ei tarvitse suunnata tunnille aikaisin aamusta. Internet on täynnä ohjevideoita, joista voit ottaa vinkkejä itsellesi.

3. Meditaatio

Meditaatio tai mietiskely ei ole vain paikoillaan hiljaa istumista. Jos et ole aiemmin kokeillut meditaatiota ja ajatus tuntuu vieraalta, voit hakea ideoita jälleen kerran netistä.

4. Kuuntele musiikkia

Luo itsellesi soittolista aamujasi varten. Valitse kappaleita, jotka sopivat erilaisiin aamuihin. Niiden avulla voit virittäytyä rauhassa alkanutta päivää varten.

5. Kuuntele radioita tai podcasteja

Syödessäsi aamupalaa voi olla kiinnostavaa kuunnella podcastia sinua kiinnostavasta aiheesta. Inspiroivat ihmiset ja julkisuuden henkilöt kannustavat sinuakin tavoittelemaan suuria - uusi päivä, kaikki on mahdollista!

6. Pidä taukoa somesta

Aukaisetko Facebookin, Instagramin ja sähköpostin heti, kun olet sulkenut kännykkäsi herätyksen? Älä selaa läpi uusia ilmoituksia heti ensimmäisenä, vaan nouse ylös ja vietä hetki aamustasi vain itsesi kanssa.

7. Käy juoksulenkillä

Nouse aikaisemmin sängystä ja suuntaa heti herättyäsi ulos lenkille. Lyhytkin lenkki kiihdyttää aineenvaihduntaasi, joka toimii lenkin ansiosta tehokkaammin halki päivän.

8. Juo kupillinen teetä

Ota hetki itsellesi kuuman teekupillisen äärellä jokainen aamu. Saat aikaa koota ajatuksiasi ja rauhoittua edes yhtenä hetkenä päivän keskellä.

9. Kokeile sitruunavettä

Jos teen juominen ei ole sinun juttusi, kokeile raikasta sitruunavettä. Vesi piristää sinua ja on oiva keino aloittaa aamu, sillä se herättää myös elimistösi yön jäljiltä.

10. Herää luonnonvaloon

Jos olet tarpeeksi onnekas, että voit herätä ikkunasta loistavaan luonnonvaloon aamuisin, nuku verhot auki. Suomessa valoisa aika on kuitenkin lyhyt, joten ota avuksi kirkasvalolamppu. Kun heräät valoon, huomaat olevasi pirteämpi oitis.

11. Syö aamupala

Tarvitset energiaa jaksaaksesi halki päivän, ja sen vuoksi koneet on hyvä käynnistää heti herättyäsi! Syö laadukas aamupala, joka nostaa päivän energiatasot ylös.

12. Suunnittele päiväsi

Kokoa lista päivän aikana tehtävistä asioista ja valitse niistä kolme tärkeintä, jotka haluat hoitaa varmasti hyvin. Kun jäsentelet päivän tehtävät jo aamusta, vapautat tilaa ajatuksistasi niiden ratkaisuun.

 

Lähde: Huffington Post


Kilpailut

Uusimmat