Arkesi pahimmat bakteeripesäkkeet listattiin - pidä 6 asiaa puhtaana!

13.11.2014 18:29 - Anna Hopi

Kodin ja työpaikan esineissä voi olla paljon pöpöjä, ja ei ole aivan mahdoton ajatus, että tauditkin tarttuisivat niiden kautta. Katso alta, mitkä paikat on syytä pitää erityisen puhtaina.

Ensinnäkin kannattaa välttää työkavereita, jotka niistelevät ja yskivät joka suuntaan, kannattaa pestä käsiä saippualla ja vedellä, ja kannattaa huomioida paikat, joissa virukset ja bakteerit viettävät mieluusti aikaansa. Nuo paikat kannattaa puhdistaa myös tasaisin väliajoin, sillä ne ovat todellisia bakteeripesiä. Women's Health -lehti listasi suuret pöpöpaikat.

1) Jaettu tietokone

Näppäimistö ja hiiri kannattaa pyyhkiä ennen jokaista käyttökertaa nimenomaan elektronilaitteille sopivalla alkoholipitoisella puhdistuspyyhkeellä.

2) Jääkaapin ovi

Oven kahvassa on runsaasti bakteereja. Se kannattaa puhdistaa desinfiointipyyhkeellä ainakin kerran viikossa.

3) Auton sisätilat

Auton kojelauta kannattaa puhdistaa desinfiointipyyhkeellä viikottain. Lisäksi puhdista samalla kahvikupin pidike sekä mahdollinen lapsen turvaistuin.

4) Kaukosäädin

Kaukosäädinkin kannattaa puhdistaa kerran viikossa alkoholipitoisella puhdistajalla.

5) Käsilaukku

Käsilaukku kannattaa puhdistaa jopa päivittäin laukun pinta- ja sisämateriaalille sopivalla puhdistusaineella. Lisäksi laukku kannattaa ripustaa jonnekin säilytyksen ajaksi, ettei se kerää lisää bakteereja lattialta.

6) Kännykkä

Kännykkäkin vaatii viikoittaisen puhdistuksen alkoholipitoisella liinalla, jottei bakteerit pääse leviämään.

Lähde: Women's Health



Oletko siivousfriikki? Vastaa kysymyksiin täällä, niin tiedät huolehditko liikaakin kotisi siisteydestä.

Kilpailut

Uusimmat