Arvosta elämääsi - 10 syytä olla kiitollinen

22.07.2015 14:38 - Emma Ylistalo

Ei ole sattumaa, että kiitollisuutta pidetään yhtenä tärkeimpänä asiana, kun haluaa parantaa elämänlaatuaan.

Kiitollisuus on sitä, että annat arvoa sille, mitä sinulla jo on ja näytät sen. Kun pysähdyt tunnistamaan kaikki hyvät asiat elämässäsi, tulet onnellisemmaksi. Arvostus saa meidät keskittymään siihen hyvään, mitä elämässämme jo on ja avaa oven muulle hyvälle astua elämäämme. Voit aloittaa esimerkiksi kirjoittamalla joka päivä ylös viisi asiaa, joista olet tänään kiitollinen.

Lue alta tavat, joilla kiitollisuus tekee elämästäsi parempaa.

1. Tunnet itsesi tyytyväisemmäksi

Etkö ole täysin tyytyväinen elämääsi? Kiitollisuus on pysyvä tunne, joka tukee sinua pidempään kuin ohikiitävät tuntemukset. Kiitolliset ihmiset ovat tyytyväisempiä elämäänsä, sillä he keskittyvät siihen, mitä he arvostavat elämässään. Kun harjoittelet olemaan kiitollinen niistä asioista mitä sinulla jo on, et myöskään kiinnitä yhtä helposti huomiotasi niihin asioihin, jotka puuttuvat elämästäsi.

2. Motivoit toisia

Kun sanot "kiitos" toiselle, he huomaavat arvostuksesi. Kiitoksen saaminen on voimakas motivaatio muille auttaa sinua myöhemminkin, sillä palkitset heidät arvostuksellasi. Oletko huomannut miltä tuntuu, jos joku ei arvosta vaivannäköäsi? Et halua ehkä tulevaisuudessa auttaa ihmistä, jolta ei heru kiitosta. Kiitos voi olla vaikka lyhyt sähköposti työkaverille. Muista, että arvostusta ei voi koskaan osoittaa liikaa.

3. Olet onnellisempi

Kiitolliset ihmiset ovat onnellisempia, sillä he keskittyvät positiivisiin asioihin elämässään. Kun lasket asioita, joista olet kiitollinen se saa sinut positiiviselle tuulelle ja parannat ilmapiiriä ympärilläsi. On innostavaa huomioida asiat, joita olet aiemmin pitänyt itsestäänselvyyksinä.

4. Et lannistu yhtä helposti

Koet varmasti elämäsi aikana pettymyksiä. Niistä selviäminen on avain menestykseen. Kun olet kiitollinen, sinun on myös helpompi ottaa elämän tuomat vastoinkäymiset opetuksina. Kun kohtaat haasteita, voit ainoastaan kiittää siitä, että sat tilaisuuden harjoitella kärsivällisyyttäsi. Kiitollisena keskityt enemmän mahdollisuuksiin, joita epäonnistumiset tuovat, kuin niiden negatiivisiin seurauksiin.

5. Sosiaaliset suhteesi syvenevät

Kiitollisuus tekee sosiaalisista susteistasi entistä kestävämpiä. Ihmissuhteesi syvenevät lähelläsi olevien ihmisten kanssa. Se myös parantaa kykyäsi hoitaa ihmissuhteitasi, sillä perheesi ja ystäväsi kokevat kiitollisuutesi positiiviset vaikutukset. Energiasi muuttuu, kun olet kiitollinen ja usko pois, se vaikuttaa myös ympärilläsi oleviin ihmisiin.

6. Terveytesi paranee

Kiitollisuus yhdistetään myös fyysiseen terveyteen. Tutkimusten mukaan kiitollisuus vaikuttaa jopa unenlaatuun ja laskee stressitasoja. Kun parannat suhdettasi ympäröivään maailmaan, tunnet itsesi myös paremmaksi omassa kehossasi. Kiitolliset ihmiset pitävät parempaa huolta itsestään, sillä he arvostavat terveyttään enemmän.

7. Itsehillintäsi paranee

Sen sijaan, että taistelisit kovasti tahdonvoimaasi vastaan houkutuksen kohdatessasi, sinun kannattaa ennemmin päästää irti ja ajatella jotain, mistä olet kiitollinen. Kiitollisuus parantaa kykyäsi tehdä parempia valintoja. Se myös antaa sinulle enemmän kärsivällisyyttä ja tekee sinusta vähemmän itsekkään.

8. Ihmissuhteesi paranevat

Kun olet kiitollinen ja antelias läheisillesi, ihmissuhteesi paranevat. He eivät ainoastaan koe olevansa arvostettuja, vaan he myös heijastavat näitä posiitivisia tuntemuksia takaisin sinuun. Kun itsestäänselvyytenä pitämisen sijaan todella arvostat toista ihmistä, se tekee suhteestanne taianomaisen uudelleen.

9. Et kaipaa materiaa

Kun arvostat sitä, mitä sinulla jo on, ymmärrät samalla, että isompi asunto tai uusi auto eivät tee sinua onnellisemmaksi. Itse asiassa, aineelliset asiat voivat tuntua tyhjiltä ja merkityksettömiltä. Kun olet kiitollinen siitä, että sinulla on katto pääsi päällä ja ruokaa syötävänä, et ole niin kiinni aineellisissa asioissa.

10. Rikastutat lapsiasi

Tutkimukset osoittavat, että lapsien kannustamisella kiitollisuuteen on merkittäviä vaikutuksia. Tutkimuksesta selvisi, että kiitollisemmat lapset ovat onnellisempia, kokevat vähemmän epävakaita tunteita ja kokevat elämänsä merkityksellisemmäksi.

 

Lähde: Huffington Post

 

Kiitollisuus on tärkeää, mutta on myös kallisarvoista tunnistaa ne hetket, kun elämäsi kaipaa muutosta. Lue uutinen täältä.

Kilpailut

Uusimmat