Asiantuntijan varoitus empaatikoille: Juokse narsistia karkuun niin lujaa kuin pääset

02.02.2016 10:30 - Anna Hopi

Tohtori Judith Orloff varoittaa empaatikkoa narsistista, joka on rakastavan ja herkän ihmisen vastakohta.

Tohtori Judith Orloffin mukaan vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa.

- Empaatikot ovat todella herkkiä ja aistivat ihmisistä heidän energiansa, ilon ja stressin. He myöskin ottavat toisten energioita itselleen. He ovat intuitiivisia ja rakastavia, mutta jostain syystä olen nähnyt vastaanotollani, että empaatikko tuntee vetoa narsistia kohtaan. Vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa, kertoo nainen videolla

- Narsistille kaikessa on kyse hänestä itsestään. Häneltä puuttuu täysin myötätunto ja empatia. Jos empaatikko joutuu tekemisiin narsistin kanssa, hänen terveytensä ja hyvinvointinsa kärsii suuresti. Tällaiseen myrkylliseen suhteeseen voi jäädä koukkuun vuosiksi.

Judith Orloffin mukaan empaatikon kannattaa luopua ihmissuhteesta, jossa toinen vastapuoli on narsisti.

- Halusin tehdä tämän videon, jotta voisin varoittaa teitä. Jos olet empaatikko, tarkastele ympärillesi, saatko ihmisiltä rakkautta ja ymmärrystä. Osaavatko muut olla empaattisia sinua kohtaan. Jos he eivät osaa, älä jää heidän seuraansa. Olen tehnyt 20 vuotta töitä ihmisten kanssa, jotka jäävät koukkuun narsistin kanssa.

- Empaatikko ansaitsee oikea rakkautta. Ole tietoinen narsismin merkeistä. Narsisti voi olla omahyväinen, häneltä puuttuu empatia, hän saattaa olla hurmaava, kunnes et menekään hänen suunnitelmiensa mukaan. Sitten hänestä tulee vetäytyvä ja rankaiseva, kun et toimi hänen suunnitelmiensa mukaan. Empaatikkona sinun täytyy olla tarkka. Jos huomaat olevasi viehättynyt narsistista, juokse karkuun niin lujaa kuin pääset, kohti sellaista suhdetta, jossa sinua rakastetaan.

Kilpailut

Uusimmat